Noi suspiciuni de infectări cu coronavirus, în România. Sunt persoane din Galați, Bacău și Timișoara care au călătorit în Italia

29 februarie 2020, 19:10

3 bărbați din Galați au sunat la 112 pentru a anunța că pot fi contaminaţi cu coronavirus. Unul dintre ei a sosit din zona de risc a Italiei, iar autoritățile au decis să fie transportat la spital în condiții speciale.

La scurt timp, la Spitalul de boli infecțioase a ajuns un al doilea bărbat, șofer pentru transport persoane. De 3 zile a început să se simtă rău și a chemat o ambulanţă. Doar la spital a anunţat şi că a intrat în contact cu persoane venite din Italia.

Autoritățile fac în continuare apel la calm și îi roagă pe toți cei care prezintă simptome de boală sau se întorc din țările afectate de COVID-19 să anunțe și să respecte indicațiile medicilor.

Probele biologice ale celor 3 pacienți din Galaţi au fost trimise la București.

La Timișoara, este internat un șofer de tir venit din Lombardia. Medicii au precizat că tuşeşte dar și că este fumător cronic.

Şi un copil din Bacău ar putea fi infectat cu noul virus. Părinţii au sunat la 112 pentru că avea roşu în gât și se simțea rău. În acest caz, probele sunt prelucrate la Iaşi.

În Capitală, o măsură împotriva răspândirii viruşilor este şi dezinfectarea tuturor celor 1600 de autobuze, tramvaie şi troleibuze folosite de serviciul public de transport. Operaţiunile încep la noapte.

Potrivit Grupului de Comunicare Strategică, în România sunt în carantină 52 de persoane şi alte 8.796 sunt în izolare la domiciliu.

A fost înfiinţată o linie TELVERDE destinată cetăţenilor de pe teritoriul României care vor să solicite informaţii referitoare la COVID-19 – 0800800358. De asemenea, a fost operaţionalizată o linie telefonică special pentru cetăţenii români aflaţi în afara ţării. Aceştia pot solicita informaţii la numărul +4021.320.20.20.

 

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite