Noi suspiciuni de coronavirus, la persoane care s-au întors din Italia. O fetiță de cinci ani a fost internată la Galați. 8.085 de persoane sunt izolate la domiciliu, 52 sunt în carantină

1 martie 2020, 14:34

ACTUALIZARE Toate cele 12 probe analizate duminică, la Centrul de boli infecţioase din Timişoara sunt negative. Alte 20 de teste sunt în lucru în centrele din Bucureşti şi Cluj-Napoca, a transmis Grupul de comunicare strategică, citat de Mediafax.

La centrul de boli infecţioase din Timişoara au fost lucrate probe de la 12 persoane. Toate rezultatele au fost negative, ceea ce înseamnă că nu au coronavirus.

„Tot astăzi (duminică-n.r.), la nivelul altor două centre sunt în lucru probe prelevate de la 20 de persoane, 12 la centrul din Bucureşti şi 8 la centrul din Cluj-Napoca”, au mai anunțat reprezentanții Grupului de comunicare strategică.

Potrivit acestora, la nivel naţional sunt 52 de persoane aflate în carantină şi alte 8.085 în izolare la domiciliu.

ACTUALIZARE Copila de cinci ani și familia ei s-au întors vineri seara din Italia cu un avion care a aterizat pe Aeroportul Otopeni. Ziua de sâmbătă și-au petrecut-o în casă, izolați, însă seara, micuța a început să se simtă rău. Părinții au anunțat întâi medicul de familie, dar  până la urmă au chemat SMURD-ul.

Copilul a fost internat la Spitalul de boli infecțioase din Galați. Alături de el se afla mama. Medicii i-au prelevat probe biologice, care au fost deja trimise la București.

În Capitală, au ajuns pentru analize și probele biologice ale unui bărbat de 42 de ani din Argeș, paznic la o firmă care face transport în Italia. Omul a ajuns la spital după câteva zile în care s-a simțit rău, dar s-a tratat singur acasă. Acum, este izolat la secția de boli infecțioase.

După Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă de la Timișoara au fost anunţate rezultatele testelor medicale pentru cele 9 persoane, patru însoțitori de zbor și cinci pasageri, care au călătorit împreuna cu femeia diagnostică la Timişoara, in cursa de Bergamo. Toate rezultatele sunt negative.

Rezultate negative sunt și în cazul celor două femei  internate cu suspiciunea de infectare cu noul virus. Ambele s-au întors din zone cu risc de îmbolnăvire din Italia și de câteva zile au tuse, tulburări respiratorii și chiar febră.

La Cluj Napoca, prefectul județului a dat duminică la prânz date despre starea pacientului care este infectat cu noul virus și internat în spitalul de boli infecțioase. Bărbatul este stabil și nu este intubat, în acest moment.

Sub supraveghere sunt și alți doi bărbați, unul internat la Craiova și altul la spitalul din Tîrgu Mureș. Medicii așteaptă acum rezultatul testelor la infecția cu noul coronavirus.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite