Noi restricţii în Europa şi peste Ocean, din cauza mutaţiei Omicron

Creşterea alarmantă a numărului de infecţii aduce noi măsuri sanitare atât în Europa, cât şi peste Ocean. În Franţa, guvernul a aprobat transformarea permisului sanitar în permis de vaccinare, ceea ce înseamnă că, practic, testele se exclud. Iar în Germania, au intrat în vigoare noi restricţii privind întâlnirile persoanelor care nu stau sub acelaşi acoperiş.

28 Decembrie 2021, 19:05 Știrile TVR |

Guvernul francez a cerut din nou populaţiei să se vaccineze şi a decis reducerea - la trei luni - a intervalului dintre doza a doua şi a treia.

Francezii nu vor avea restricţii de circulaţie, de Revelion, dar la Paris au fost anulate atât vestitul foc de artificii, cât şi festivităţile de pe Champs Élysée.

De astăzi, în Germania la reuniunile în aer liber limita de participare e de 10 persoane pentru vaccinaţi.

Însă nevaccinaţii nu se pot întâlni decât cu două persoane din afara propriei gospodării. Discotecile se închid, iar pentru muzee, restaurante şi centre comerciale e nevoie de dovada vaccinării sau de test.

Grecia se confruntă cu o creştere galopantă a numărului de cazuri COVID, iar guvernul a anunţat noi măsuri pentru a combate mutaţia Omicron. Telemunca, închiderea restaurantelor şi a altor localuri la miezul nopţii, interzicerea servirii în picioare, iar la masă nu mai mult de 6 persoane. În plus, masca medicală în transportul în comun, în pieţe, în magazine.

Statele Unite au redus carantina pentru persoanele COVID pozitive. Perioada de izolare va fi de 5 zile, atât în cazul asimptomaticilor, cât şi al contacţilor nevaccinaţi. Cazurile contact vaccinate nu trebuie să se izoleze. Statele Unite se confruntă cu o creştere explozivă a infectărilor, trei sferturi dintre ele fiind cu mutaţia Omicron.

La New York a intrat în vigoare noua lege care obligă angajatorii să ceară salariaţilor dovada vaccinării. De asemenea, e nevoie de certificat de vaccinare pentru accesul în restaurante, săli de sport, teatre, cinematografe, inclusiv în cazul copiilor. Ţi cei mici, de la 5 ani în sus, au nevoie de dovada vaccinării pentru a intra în restaurante şi pentru a participa la activităţi extraşcolare - cum ar fi dansul şi muzica.

 

 

 

 

 

 

 

 

*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CORONAVIRUS
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 31°C 30°C
IASI 26°C 29°C
CLUJ 23°C 25°C
CONSTANTA 26°C 29°C
CRAIOVA 27°C 26°C
BRASOV 25°C 26°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI