Noi restricții din cauza COVID-19 în Austria și Spania

21 septembrie 2020, 13:57

Zeci de cartiere din Madrid și din câteva orașe vecine au fost izolate. Localnicii nu au voie să părăsească perimetrele instituite de autorități decât pentru activități esențiale. 200 de polițiști au fost mobilizați pentru a face controale.

Aproximativ un milion de persoane trăiesc în cartierele izolate, printre care și mii de familii de români. Acestea vor fi testate pentru coronavirus în cele 14 zile de carantină.

Sunt și restricții care vizează toată regiunea Madridului: au fost închise zonele de joaca și grădinile publice. Accesul în baruri, restaurante, săli de spectacol, muzee și spatii comerciale a fost limitat la 50 la suta din capacitate. Reuniunile de familie sau cu prietenii sunt permise pentru maximum 6 persoane.

Mii de persoane nemulțumite de noile restricții au protestat la Madrid, cu masca și respectând distanțarea impusă de autorități.

În Austria, noile restricții vizează restaurantele și modul în care sunt organizate petrecerile, după ce numărul infectărilor a depășit 8000 la nivel national. În interior adunările sunt limitate la 10 persoane, iar în aer liber la 100. Purtarea măștii redevine obligatorie în restaurante și în piețe.

În Cehia, ministrul Sănătății a demisionat în urma criticilor față de modul în care a gestionat epidemia de COVID-19, în contextul creșterii numărului infectărilor. Cehia ocupa locul al doilea în Europa, după Spania, în privință ritmului îmbolnăvirilor, după ce în vară, autoritățile au ridicat aproape toate restricțiile luate în primul val al epidemiei.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

Spania dă energie electrică aproape gratuit cetățenilor

România, la un pas de epidemie de gripă