Noi restricții în regiunea Madridului. Măsurile au stârnit indignare și confuzie

21 septembrie 2020, 18:17

Dimineață a fost forfotă chiar și în zonele izolate. Localnicii pot ieși din perimetrele instituite de autorități pentru activități esențiale, iar cei care merg la serviciu au nevoie de o dovadă semnată de angajator. Doar în localuri a fost pustiu.

Oamenii acceptă restrictițiile, dar le este teamă.

Magazinele, teatrele, muzeele, restaurantele rămân deschise, dar cu accesul restricționat la 50 la sută din capacitate, iar reuniunile sunt permise cu maximum 6 persoane.

Parcurile de joacă și grădinițele publice vor fi închise în toată această perioadă. Măsurile nu au stârnit doar indignare, ci și confuzie.

Președinta Guvernului Regional a cerut sprijinul premierului Spaniei, Pedro Sanchez care a fost întâmpinat de sute de protestatari. 850 de mii de persoane, printre care și mii de familii de români din cartierele izolate vor fi testate pentru coronavirus în următoarele două săptămâni.

Noi măsuri au fost luate și în Insulele Baleare dar și în alte comunități autonome.

Peste 70 de municipii au aplicat noi restricții și au izolat zonele în care numărul infectărilor a crescut alarmant.

Patru orașe din Spania, printre care Girona și Salamanca au aceeași incidență a cazurilor de coronavirus ca în Madrid, unde autoritățile sanitare se gândesc să ridice din nou cel mai mare spital de campanie.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite