Noi restricții în lume, după apariția tulpinii Omicron. Israel își închide granițele, masca redevine obligatorie la Londra

28 noiembrie 2021, 14:42

Olanda a anunțat duminică cele mai multe cazuri de infectare cu noua tulpină Omicron. 13 pasageri întorși din Africa de Sud vineri seara cu ultimele zboruri cărora li s-a permis aterizarea la Amsterdam, când toți cei 600 de călători au fost testați riguros.

Tot astăzi, Germania a confirmat trei infectări, Danemarca două și câte una în Cehia, Austria, Germania și Italia. Cercetătorii italieni au publicat și prima imagine cu noua tulpină care are de două ori mai multe mutații decât varianta Delta. Guvernul britanic a anunțat primele măsuri împotriva răspândirii noii tulpini.

Decizie radicală în Israel, care și-a închis granițele pentru două săptămâni. Niciun străin nu va mai fi primit în Israel, iar propriii cetățeni care merg acasă trebuie să stea cel puțin trei zile în carantină.

Și Australia a anunțat primele două cazuri de infectare cu tulpina Omicron și, pentru a preveni răspândirea, impun 3 zile de carantină pentru toți străinii vaccinați care intră în țară, indiferent de unde vin.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite