Noi restricții în Franța. În regiunea Paris și în alte opt orașe va fi interzisă circulația între orele 21.00-6.00

15 octombrie 2020, 08:07

La Paris, regiunea din jur și în alte 8 orașe mari ale Franței,- Grenoble, Lille, Lyon, Saint-Etienne, Aix- Marsilia, Rouen, Toulouse, Montpellier acolo unde este starea de alertă maximă, va fi interzisă circulația între orele 21.00 și 6.00.

Măsura se va aplica de sâmbătă, ora 0.00, și va fi valabilă cel puțin 4 săptămâni, cu posibilitatea prelungirii până la 6 săptămâni. Președintele Emmanuel Macron a recomandat prudență și întâlniri private care să nu depășească 6 persoane. Cine nu respectă regulile va fi bun de plată.

EMMANUEL MACRON, preşedintele Franţei: «Da, vor fi controale şi trebuie să le mulţumesc forţelor de poliţie pentru ceea ce au făcut încă de la început. Vor fi amenzi, aşa cum deja avem, de 135 Euro. Şi în cazul în care cineva repetă aceeaşi faptă va fi 1500 Euro.»

Teatrele și cinematografele își vor reorganiza programul. Președintele a mai anunțat că sectoarele economice care traversează dificultăți financiare vor fi susținute de stat.

Între timp, se înmulțesc criticile diferitelor categorii profesionale. Rând pe rând, își strigă în stradă nemulțumirile – patroni de baruri și restaurante, proprietari de cluburi de noapte și discoteci sau de săli de sport. Toți se plâng că au pierdut între 40 și 60% din cifra de afaceri, iar pentru cei care au închis în această perioadă pierderile sunt de 100%.

JULIEN GUILLOU, manager al unui bar: «Dacă nu mă întorc rapid să lucrez, nu voi fi într-o situaţie financiară atât de solidă încât să pot rambursa totul.”

Franța a înregistrat în ultimele 24 de ore peste 22.500 de noi cazuri de contaminare și 104 decese.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite