Noi relaxări în Europa. Aceleași precauții și avertizări

3 iunie 2020, 12:45

Parizienii s-au reîntors pe terase – și numai acolo, deocamdată, pentru că interiorul localurilor rămâne interzis. Regulile de bază: un metru distanță intre mese și grupuri de maximum 10 oameni.

În capitala Greciei s-au redeschis hotelurile. Dar extrem de puțini turiști se încumetă să le treacă pragul. La 4 stele, cu vedere spre Acropole, sunt așteptați doar doi oaspeți săptămâna asta: un cuplu de austrieci.

Europa își redeschide încet-încet și monumentele – și a venit acum rândul unuia dintre cele mai vizitate obiective turistice. În Capela Sixtină de la Vatican intra din nou turiști. Cu toate măsurile de precauție impuse de pandemie.

Precauția a dat și tonul originalității. Un restaurant olandez a amplasat fiecare masă în mijlocul unei mici sere. E garantată astfel respectarea măsurii de distanțare socială și clienții sunt încurajați să revină în localuri, fară teama de contaminare. Iar personalul aduce comanda pe scânduri în loc de tăvi, pentru a păstra distanța client-ospătar. „un experiment foarte dragut” consideră cei mai mulți cărora însă la lipsește interacțiunea cu ceilalți și duc dorul ieșirilor în oraș dinaintea pandemiei.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

Trei vești proaste despre vacanțele de anul acesta

Mașinile fabricate în România cuceresc piețele europene