Noi relaxări de restricții în mai multe țări europene

18 mai 2020, 20:45

În acest mall din Cagliari, Italia, primul client a fost întâmpinat cu aplauze.

Întreaga peninsulă a intrat oficial în faza a doua de relaxare a restricțiilor.

Restaurante, cafenele și patiserii se redeschid, dar cu norme stricte de igienă și distanțare. E un început timid de redresare.

E permisă acum și deplasarea dintr-o regiune în alta, pe teritoriul Italiei, dar cu motive bine întemeiate. Turismul va fi repornit abia la 3 iunie, dacă se păstrează actuala tendință de plafonare a curbei epidemiologice.

La Vatican, Basilica Sf Petru și-a deschis porțile pentru turiști.

Restricțiile au fost ridicate la Budapesta cu două săptămâni mai târziu decât în restul Ungariei. S-au deschis parcuri, firme de servicii, terase exterioare ale localurilor.

Până pe 1 septembrie, unitățile de catering nu vor plăti taxa de folosire a spațiului public aferent teraselor, având în vedere pierderile masive suferite. Piscinele, muzeele, grădina zoologică pot fi de acum vizitate.

Rămâne obligatorie purtarea măștii în spațiile comerciale și în transportul public.

Universitățile se pot deschide în funcție de decizia fiecărui rector.

După ce, în urmă cu o săptămână, în Danemarca au fost deschise grădinițele și școlile până la clasa a V-a, acum a venit rândul elevilor de la clasa a VI-a până la a X-a să reia cursurile.

S-au redeschis restaurantele și cafenelele din Danemarca. Dar cu reguli stricte: grupurile de clienți nu trebuie să aibă mai mult de 10 persoane, în conformitate cu normele privind adunările publice. Iar între consumatori trebuie să existe cel puțin un metru distanță.

Sunt măsuri care se aplică și localurilor din Germania, redeschise acum, după ce s-a constatat că majoritatea landurilor din țară au ajuns să raporteze puține sau chiar zero cazuri noi de Covid 19.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite