Noi reguli pentru a cheltui banii publici. Modificările stârnesc discuții în PSD

Social-democraţii pregătesc modificări majore la legea achiziţiilor publice. Proiectul a fost promis din campania electorală, dar nici până astăzi nu a fost pus în dezbatere publică. Documentul urmăreşte urgentarea procedurilor şi preţuri mai mici de achiziţie, dar liderii PSD au idei diferite cu privire la acest proiect.

02 Aprilie 2018, 20:47 (actualizat 02 Aprilie 2018, 22:58) Știrile TVR |
Noi reguli pentru a cheltui banii publici
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Neajunsurile din infrastructură au fost puse ani la rândul pe seama contestării proiectelor, în instanţă.

Noua formă a legii achiziţiilor publice va transforma Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor într-un tribunal specializat pe acest domeniu, iar termenul pentru o decizie va fi de maximum 30 de zile.

După pronunţarea primei instanţe, contractul va fi semnat. În cazul în care contestatarii vor avea câştig de cauză în apel, statul îi va despăgubi.

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a anunţat că va crea şi o structură care va face achiziţii în sistem centralizat. Aceasta va prelua cererile de la toate instituţiile administraţiei centrale şi va cumpăra în bloc anumite produse, cum ar fi automobile sau medicamente.

Se urmăreşte, astfel, obţinerea unor preţuri mai bune, dar se elimină şi răspunderea legală din sarcina instituţiilor care fac, în prezent, singure contracte pe bani publici.

Liderii PSD din teritoriu au păreri diferite legate de acest sistem al achiziţiilor centralizate. În timp ce unii şi-l doresc, alţii preferă să gestioneze independent banii comunităţii.

Liviu Dragnea susţine modificările anunţate de ministrul Finanţelor, însă nu este de acord cu includerea autorităţilor locale, cel puţin pentru început, în sistemul centralizat de achiziţii.

Ministrul de Finanţe a anunţat că, până la sfârşitul lunii aprilie, totul va fi reglementat prin două ordonanţe de urgenţă.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 8°C 3°C
IASI 3°C 2°C
CLUJ 1°C 0°C
CONSTANTA 7°C 4°C
CRAIOVA 6°C 6°C
BRASOV -1°C 2°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI