Șoferii din București, amendați după intrarea în vigoare a noilor regulamente privind parcarea. Părerile șoferilor, împărțite: Nu o să plătesc niciodată suma asta exorbitantă. Dacă ar face parcări, ar fi și mai bine

Au intrat în vigoare noile reguli şi tarife pentru parcările administrate de Primăria Generală a Capitalei. Iar cine își lăsă autoturismul pe trotuar, pe spațiile verzi sau nu plăteşte taxa la timp riscă să fie amendat de poliţiştii locali. Sau să-şi găsească autovehiculul blocat, aşa cum au păţit deja mai mulţi şoferi marți dimineaţă.

16 August 2022, 07:22 (actualizat 16 August 2022, 18:24) Știrile TVR |

Noile reglementări au adus marți și primele ridicări de mașini, blocări de roți și amenzi pentru parcări neregulamentare, în Capitală. Pe o stradă din centru, un șofer care a parcat ilegal și-a găsit roțile autoturismului blocate. Iar un altul a asistat nemulțumit la ridicarea mașinii.

Locurile de parcare asigurate de Primăria Capitalei sunt cele marcate cu albastru. Tarifele trebuie plătite în avans.

În situația în care folosiți aceste locuri marcate cu albastru ale municipalității și nu plătiți taxa riscați o amendă de 200 de lei, iar roțile se blochează dacă parcați pe două locuri de parcare sau pe locuri cu handicap.

În parcările administrate de Primăria Generală, în zona zero, adică în centrul Bucureștiului, ora de parcare costă 10 lei. În zona 1, tariful e 5 lei, iar în zona 2, care înseamnă cea mai mare parte din oraș, 2 lei și 50 de bani. Șoferii pot opta și pentru abonamente, ale căror prețuri variază între 60 de lei pe săptămâna și 9.500 de lei pe an, în funcție de zona.Reprezentanții primăriei susțin că măsurile vor face ordine în traficul congestionat din București.

 

Regulamentul este din 2019, dar abia de azi se va aplica cu ajutorul poliţiştilor locali. Iar dacă şoferii sunt recalcitranţi, vor fi chemaţi poliţiştii rutieri.

Ce spun șoferii din București:

„Cred că nu sunt așa de mari. Dar, dacă ar face și parcări, ar fi mai bine.”

„Nu o să plătesc niciodată suma asta exorbitantă. Mie mi se pare foarte mult.”

„Întâi, asigurați locuri de parcare pentru toți și apoi veniți să dați amenzi.”

„Suntem curieri. Este o zonă foarte aglomerată. E mașina foarte mare. Câtă bunăvoință am avea, nu avem unde să lăsăm mașina.”

 

De exemplu, pe bulevardul Schitu Măgureanu, în Sectorul 1 al Capitalei, lângă Cișmigiu, există o parcare publică amenajată de către Primăria Capitalei. Cu toate acestea, mulți șoferi parchează pe străduțele de lângă și pe trotuare.

Lucrătorii de la administrația străzilor au început să ridice mașinile abandonate, în centrul orașului. Echipe mixte formate din polițiști locali și de la Rutieră au aplicat amenzi șoferilor care au parcat neregulamentar. Agenții locali pot aplica amezi doar în prezența conducătorilor auto.

Daniel Rășică, director general în cadrul Poliției Locale București: „În zonele în care aveam astfel de fenomene de opriri și conducătorii auto nu erau la autovehicul am solicitat sprijinul dânșilor.”

Potrivit Codului Rutier, pentru oprire neregulamentară, șoferii riscă amenzi între 290 de lei și 435 de lei și puncte de penalizare. În cazul staționarii neregulamentare, sancțiunile urcă până la 725 de lei.  Amenzile pot fi plătite la jumătate în 15 zile.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CRAWL
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 31°C 30°C
IASI 26°C 29°C
CLUJ 23°C 25°C
CONSTANTA 26°C 29°C
CRAIOVA 27°C 26°C
BRASOV 25°C 26°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI