COVID 19 | Noi recorduri negative pentru România. Până la finalul anului, spitalele ar putea avea nevoie de un număr dublu sau triplu de paturi

22 octombrie 2020, 18:07

În primăvară, când România abia intra în stare de urgență, Suceava era în atenția tuturor. Acolo se înregistrau cele mai multe cazuri de coronavirus, spitalul județean de urgență avea conducere militară, iar orașul și localitățile din jur erau plasate în carantină totală. Pentru prima dată, secțiile ATI erau pline de bolnavi în stare gravă.

Numărul îmbolnăvirilor a scăzut treptat, iar pe durata verii Suceava a ajuns la una dintre cele mai mici rate de infectare din țară. Acum, situația începe să redevină dramatică. Un avertisment dur vine chiar de la managerul spitalului județean de urgență.

ATI-ul din Suceava este din nou plin, iar locurile din saloanele COVID se ocupă rapid. E nevoie de noi spitale care să preia bolnavii.

Nu doar Suceava privește cu teamă valul doi al pandemiei. În urmă cu mai puțin de o săptămână, doar 17 județe depășiseră rata de infectare de 1,5 cazuri la mia de locuitori. Acum sunt 24, dintre care trei – Alba, București și de astăzi Cluj – au sărit chiar de pragul periculos de 3 cazuri la mia de locuitori. Harghita este foarte aproape de același nivel.

La începutul anului școlar, 300 de unități de învățământ începeau cursurile în scenariul roșu, online. Acum, în 2.400 de scoli și grădinițe din toată țara copiii învață doar de acasă din cauza pandemiei.

România face tot mai multe teste COVID, peste 34 de mii au fost procesate numai în ultimele 24 de ore. Totuși, nu putem recurge la testare în masă, susține preşedintele Klaus Iohannis.

De la începutul pandemiei, România a prelucrat aproape 3 milioane de teste. Dintre acestea, 196 de mii au fost pozitive.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite