Noi proteste în Franța, față de proiectul de reformă a pensiilor

Sute de mii de persoane au ieșit din nou în stradă în aproape toată Franța în semn de protest față de proiectul de reformă a pensiilor. Marșurile și mitingurile s-au suprapus peste greva transporturilor în comun și cea de la căile ferate care bulversează Franța de șapte săptămâni. Controversatul proiect de lege care reformează sistemul de pensii a fost prezentat astăzi în fața Consiliului de miniștri, unde a fost aprobat. Urmează dezbaterile din Adunarea Națională.

24 Ianuarie 2020, 18:57 (actualizat 24 Ianuarie 2020, 21:13) Știrile TVR |
$article.media.images[0].description
Proteste in Franta"

Avocați, profesori, lucrători de la căile ferate și de la metrou, dar și alte categorii sociale au invadat străzile marilor orașe din Hexagon. De mai bine de șapte săptămâni critică reforma pensiilor și cer retragerea acestei legi.

Valeri Lefebvre - Hausmann, lider sindical: "Ideea a fost să arătăm tuturor, într-un mod jucăuş şi amuzant, cum e dansul nostru, că în reforma pensiilor plănuită de Guvern, cele care au cel mai mult de pierdut, în ciuda celor spuse de ei, sunt femeile."

Consiliul de miniștri a aprobat planul guvernului de reformă a pensiilor. Liderii de sindicat spun că nu cedează și că vor continua protestele.

Philippe Martinez, lider sindical: "Când o reformă este nedreaptă şi majoritatea francezilor spun asta şi când reforma are ca scop să ne facă să muncim mai mult, există toate motivele să ne unim şi să luptăm."

Francois  Hommeril, lider sindical: "Suntem împotriva schimbării atunci când suntem penalizați. Împotriva schimbării care merge împotriva progresului social în societate. Este normal să arătăm că ne opunem acesteia."

După Consiliul de Miniștri,  legea de reformă a pensiilor va ajunge la Adunarea Națională unde vor avea loc audierile miniștrilor responsabili. Votul va avea loc în martie, după alegerile locale. Ultimele sondaje arată că 7 din 10 francezi susțin în continuare greva și asta în ciuda pierderilor financiare care s-au acumulat până acum.

*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 23°C 21°C
IASI 24°C 18°C
CLUJ 14°C 14°C
CONSTANTA 13°C 17°C
CRAIOVA 20°C 19°C
BRASOV 20°C 14°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI