Noi probleme pentru Boeing 737 Max. Constructorul a descoperit „resturi de obiecte străine” în rezervoare, din aripile avioanelor

Boeing 737 MAX
Boeing 737 MAX
19 februarie 2020, 12:31

Șeful programului 737 le-a spus angajaților că descoperirea este „absolut inacceptabilă”. Un purtător de cuvânt al companiei a declarat că firma crede că această nouă problemă nu va genera noi întârzieri în revenirea avionului în serviciu.

Avioanele 737 Max au fost consemante la sol după două accidente soldate cu sute de victime.

Constructorul american de avioane a declarat că a descoperit „resturi de obiecte străine” lăsate în interiorul rezervoarelor de combustibil din aripile mai multor 737 de max.

Un purtător de cuvânt al companiei a declarat pentru BBC: „Această constatare a dus la o investigație internă și la acțiuni corective imediate în sistemul nostru de producție”.

Resturi de obiecte străine este un termen tehnic care acoperă orice substanță, resturi sau obiect care nu face parte dintr-un avion și care ar putea cauza daune.

Problema este cea mai recentă dintr-un șir care afectează ceea ce a fost cândva cel mai bine vândut avion al Boeing.

Aeronava a fost consemnată la sol din martie 2019.

Federal Aviation Administration (FAA) a declarat că monitorizează răspunsul producătorului de avioane la noua problemă: „FAA este conștientă de faptul că Boeing efectuează o inspecție voluntară a aeronavelor pentru resturi de obiecte externe, ca parte a eforturilor continue ale companiei de a asigura calitatea producției. Agenția și-a intensificat supravegherea pe baza primelor rapoarte de inspecție și va lua măsuri suplimentare pe baza constatărilor”.

Sursă: Mediafax

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

Boeing 737 MAX nu are toate piesele. Lipsesc unele buloane de la ușile de evacuare