Noi piste pentru biciclete la Bruxelles, în timpul pandemiei

6 mai 2020, 15:04

Ieșirea progresivă din izolare îi va pune pe belgieni în fața acelorași constrângeri care ne așteaptă și pe noi: distanțarea și purtarea măștilor în spațiile închise. Belgia are cea mai mare rată de mortalitate din cauza Covid-19 la milionul de locuitori.

În aceste condiții, metroul și transportul în comun riscă să fie foarte aglomerate și periculoase în Bruxelles, oraș prin excelență de navetiști, așa că autoritățile din capitală au gândit un plan de extindere a rețelei de piste ciclabile cu nu mai puțin de 40 de kilometri.

Bruxelles-ul are deja o rețea generoasă de piste și mai multe servicii de închiriat biciclete, însă întotdeauna e loc de mai bine.

Bruxelles-ul a intrat în ultimii cinci ani într-un amplu proces de transformare a sistemului de circulație, pentru a deveni un oraș mai verde. Autoturismele poluante au fost taxate sau chiar interzise, mai multe bulevarde au fost închise circulației auto și transformate în zone pietonale, iar rețeaua de piste ciclabile depășește în prezent o sută de kilometri.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite