Noi modificări controversate în justiție. Augustin Zegrean: Codurile Penale nu pot fi modificate prin ordonanțe, ci doar prin lege, în Parlament

25 martie 2019, 19:48

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a explicat că deputatul Florin Iordache ar fi acționat de capul lui atunci când a decis să sesizeze Curtea Constituțională chiar cu problema ridicată de avocații lui în procesul angajărilor fictive. Apărarea lui Dragnea a cerut anularea condamnării primite de liderul PSD, pe motiv că nu a fost dată de un complet specializat pe corupție.

Dragnea a declarat că ar fi vrut să vadă magistrații protestând împotriva abuzurilor din Justiție. Judecătorii și procurorii protestează însă față de noua ordonanță pregătită de ministrul Justiției, Tudorel Toader.

Noua OUG reduce termenele de prescripție, elimină formele agravate la abuzul în serviciu și dă posibilitatea celor condamnați de completurile de 5 judecători de la Înalta Curte să conteste sentințele definitive.

Potrivit fostului președinte al Curții Constituționale, Augustin Zegrean, codurile penale nu pot fi modificate prin ordonanțe de urgență, ci prin lege, în Parlament.

Săptămâna trecută, Ministerul Justiției a transmis instituțiilor din sistemul judiciar un draft de modificare a codurilor penale. Ordonanța ar urma să fie discutată într-o viitoare ședință de guvern.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite