Noi modalități de testare rapidă pentru depistarea SARS-CoV-2 în Italia, Franța și Taiwan

14 octombrie 2020, 22:42

Italienii anunță că au găsit un test rapid care detectează prezența coronavirusului cu o exactitate de 93 la sută, folosind doar o probă de salivă depusă de utilizator într-o eprubetă.

Saliva se aplică pe o bandă de testare. În maximum 6 minute apare verdictul: o liniuță înseamnă test negativ, dacă se văd două – testul e pozitiv.

Italienii se gândesc că e atât de simplu și rapid, încât poate fi folosit la triere înaintea întrării în spații cu risc mare de contaminare – malluri sau cinematografe, de exemplu.

Francezii au avut rezultate încurajatoare cu un test de salivă care dă rezultate în 40 de minute fără să fie nevoie de trimiterea la laborator.

Saliva se prelevează din gura pacientului cu o pipetă. Se introduce într-un dispozitiv special și dacă lichidul rezultat e galben, pacientul are covid, dacă e portocaliu, rezultatul e negativ. Precizia e de 87,5 la sută.

Ideea e ca testul să fie folosit în case de bătrâni, școli, clinici stomatologice, birouri și facilități sportive.

Secretul taiwanezilor este un cip electronic. E acoperit cu un material care atrage și fixează ARN-ul coronavirusului.

În funcție de modificarea fluxului de electroni prin circuit, rezultatul este pozitiv sau negativ.

Este deocamdată cel mai rapid dintre teste. Și în curând va fi folosit în aeroporturi și gări, cu scopul scurtării perioadei de cartantinare a nou-venitilor.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite