Noi modalități de programare la vaccinare, în discuție. Imunizare și în spitale. Primul centru drive through de vaccinare, la Deva

O primă schimbare importantă anunțată astăzi de coordonatorul campaniei de imunizare din România, col. dr. Valeriu Gheorghiță, este legată de faptul că va fi posibilă vaccinarea chiar în spitalele non-COVID pentru cei vulnerabili, care se prezintă pe circuite separate pentru alte servicii medicale. De asemenea, în 7 județe vor fi organizate centre mobile de vaccinare, unde va fi distribuit ser Moderna.

20 Aprilie 2021, 14:59 (actualizat 20 Aprilie 2021, 15:30) |
Stadiul vaccinării în România
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Va exista posibilitatea de programare telefonică, tot prin intermediul operatorului de call center (021.414.44.25). Persoana se va programa direct, fără a se crea un cont în platformă.

O a doua modalitate avută în vedere: programarea direct la centrul de vaccinare, a detaliat col. dr. Valeriu Gheorghiță.

Săptămâna aceasta încă sunt discuții tehnice cu cei de la STS.

În 7 județe vor fi dislocate centre mobile: Arad, Bacau, Constanța, Ilfov, Maramureș, Mehedinți, Sibiu.

În centrele mobile va fi distribuit vaccin de la Moderna.

"Un aspect important pe care îl avem în vedere în perioada următoare (...) este de a vaccina în spitalele de tip non-COVID în care sunt internaţi pacienţi de boli cronice. Putem să distribuim vaccinuri prin intermediul compartimentelor şi serviciilor epidemiologice, serviciilor de prevenire şi combaterea a infecţiilor asociate asistenţei medicale. Acolo se poate face recepţia acestor vaccinuri şi pacienţii sunt vaccinaţi pe perioada internării. Sigur, beneficiază de consiliere medicală, de supraveghere medicală adecvată. Noi credem că această posibilitate suplimentară va creşte accesul în mod deosebit al persoanelor vulnerabile la vaccinare", a anunțat Valeriu Gheorghiță.

Fiecare spital va face o solicitare către DSP privind numărul de doze. Scopul este creșterea accesibilității celor vulnerabili, care oricum se prezintă pentru servicii medicale.

De asemenea, va crește de la 72 la 84 de persoane numărul celor vaccinați pe un flux Pfizer. Sunt 92 de centre pe toate tipurile de vaccinuri, cu 1.476 de fluxuri, asigurând peste 140 de mii de persoane care ar putea fi vaccinare în condiții de ocupare maximală a locurilor.

Centrele de tip trive-through vor fi operaționalizate la sfârșitul acestei săptămâni. Cel mai probabil Deva va fi primul loc cu centru drive-through. Sunt în curs de organizare aceste centre și în alte județe din țară.

Cele mai multe persoane înscrise pe listele de așteptare sunt în București, Cluj, Mureș, Prahova, Brașov, Ilfov.

Peste 20 de mii de persoane au fost înscrise în ultimele 24 de ore pe listele de așteptare.

În România sunt în acest moment 643 de centre Pfizer cu 1.018 fluxuri, 131 de centre Moderna cu 159 fluxuri, 218 centre AstraZeneca, cu 299 de fluxuri.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CORONAVIRUS
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 15°C 15°C
IASI 12°C 14°C
CLUJ 11°C 7°C
CONSTANTA 16°C 16°C
CRAIOVA 14°C 12°C
BRASOV 13°C 10°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
TVR65
ARHIVĂ ȘTIRI