Noi medicamente inovative introduse în lista celor compensate și gratuite pentru pacienții cu afecțiuni oncologice și neurologice

Guvernul României a aprobat astăzi Hotărârea prin care modifică și completează HG nr. 720/2008 pentru aprobarea Listei corespunzătoare medicamentelor de care beneficiază asigurații, pe bază de prescripție medicală, în sistemul de asigurări sociale de sănătate, se arată într-un comunicat transmis de Ministerul Sănătăţii.

30 Mai 2019, 17:45 (actualizat 30 Mai 2019, 18:27) |
Medicamente compensate. Arhivă

Astfel, pe lista medicamentelor de care beneficiază asigurații incluși în programele naționale de sănătate cu scop curativ în tratamentul ambulatoriu și spitalicesc se adaugă 2 molecule noi (VANDETANIBUM și ALEMTUZUMABUM) pentru care au fost încheiate contracte și care se utilizează în tratarea unor boli grave: neoplasmul tiroidian medular agresiv şi simptomatic și scleroza multiplă.

Continuăm și în acest an procesul de creştere a accesului pacienţilor la tratamente de ultimă oră, în acord cu programul de guvernare, prin extinderea listei de medicamente  compensate și gratuite cu încă două molecule necesare pacienților cu scleroză multiplă și afecțiuni oncologice. Introducerea de noi molecule care fac obiectul unor contracte cost-volum asigură accesul unui numar cât mai mare de pacienţi la tratamente inovative”, a declarat Sorina Pintea, ministrul Sănătăţii.

Anul trecut au fost introduse în lista de medicamente compensate şi gratuite 37 de molecule noi care asigură tratamente inovative destinate mai multor arii terapeutice, precum: afecţiuni oncologice,  boli cardiovasculare, HIV/SIDA, diabet, scleroză multiplă, atrofie musculară spinală, boala Gaucher etc.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 12°C 14°C
IASI 15°C 15°C
CLUJ 12°C 13°C
CONSTANTA 12°C 13°C
CRAIOVA 12°C 16°C
BRASOV 12°C 11°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI