Noi măsuri de siguranță în aeroporturi din 15 mai

Avioanele au rămas la sol din cauza pandemiei, dar în toată lumea se caută soluţii pentru a respecta măsurile de igienă şi protecţie suplimentară pentru a putea relua zborurile. Toţi călătorii vor trebui să ajungă la aeroport cu ore bune înainte de îmbarcare, vor aștepta în corturi, și vor sta distanţaţi în avion. În aceste condiţii, este foarte probabil ca biletele de avion să coste mai mult.

10 Mai 2020, 21:35 |
Reguli stricte pentru aeroporturi
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Aeroporturile sunt pustii în această perioadă, dar lucrurile se pot schimba după 15 mai. Ministerul Transporturilor a stabilit reguli suplimentare de prevenire a transmiterii bolilor în aeroporturi şi avioane. Prima măsură: instalarea de corturi în exteriorul terminalelor.

În ceea ce este acum parcarea, vor fi instalate 6 corturi imense, unde pasagerii vor aștepta. Vor avea și ecrane pe care se afișează programul zborurilor.

Setul de măsuri prevede și deschiderea ghișeelor cu patru ore înainte de ora de decolare, iar în autobuzele care îi duc pe pasageri la aeronave pot urca doar jumătate din numărul maxim prevăzut. Normele sunt acum în dezbatere publică, aşa că au apărut şi controversele. Timpul lung de așteptare ar putea duce la dispariția curselor interne.

Ministerul transporturilor are în vedere și eliminarea banchetelor din zona publică a terminalului Plecări, toţi angajaţii din aeroporturi trebuie să poate măşti, vor fi montate panouri transparente care să îi separe pe călători de angajaţi, iar debarcarea din avion va începe cu rândurile din față.

MĂSURI SUPLIMENTARE ÎN AEROPORT :

▪ Se vor elimina toate banchetele din zona publică a Terminalului Plecări

▪ Angajaţii aeroportului trebuie să poate măşti

▪ Montarea de panouri de material transparent în zonele în care există contact direct între pasageri și angajații aeroportului.

▪ Debarcarea pasagerilor din aeronavă se va efectua începând cu rândurile din față ale aeronave

▪ Dotarea punctelor de control acces pasageri cu dezinfectanți destinați pasagerilor

▪ Înființarea unor spații adecvate de carantinare pentru clarificarea suspiciunilor

(Sursa: Ministerul Transporturilor)

În plus, în aeroporturi se va face dezinfecţie de câteva ori pe zi. În ciuda tuturor măsurilor, oamenii încă sunt reticenți în ceea ce privește o posibilă călătorie cu avionul.

O altă măsură care este în dezbatere vizează locurile din avion. Între pasageri ar trebui să fie un scaun liber. Ar putea însemna falimentul pentru o companie de stat, unde numărul angajaților este cu mult mai mare ca al unei companii low cost, atrag atenția lucrătorii din domeniul aeronautic.

Măștile de protecție sunt obligatorii și în avion. Inclusiv piloții și însoțitorii de zbor trebuie să le poarte.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CORONAVIRUS
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 13°C 14°C
IASI 12°C 11°C
CLUJ 9°C 4°C
CONSTANTA 13°C 16°C
CRAIOVA 12°C 11°C
BRASOV 10°C 13°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
TVR65
ARHIVĂ ȘTIRI