Noi măsuri de sprijin, dar și prețuri mai mari. Ajutor de 700 de lei pentru pensionarii cu venituri mici, valoare majorată a tichetelor de masă, rate amânate

1 iulie 2022, 19:39

Din cei peste 4,6 milioane de pensionari, 3,2 milioane vor beneficia de ajutorul de 700 de lei acordat de Guvern. Condiția este să aibă pensii mai mici de 2.000 de lei. Banii vor fi viraţi în această lună.

Organizațiile de pensionari au cerut Guvernului majorarea pensiilor încă din iunie, pentru a face față valului de scumpiri.

Şi valoarea tichetelor de masă creşte din iulie, de la 20 la 30 de lei. Clienţii le pot cere băncilor să amâne plata ratelor pentru cel mult 9 luni. Economiștii avertizează însă că acest lucru nu este neapărat un avantaj.

Tot de astăzi se suspendă angajările la stat, până la sfârşitul anului. Prețul biletelor de tren emise de toate companiile au fost majorate cu 20%.

Reprezentanții companiilor feroviare justifică scumpirea biletelor de tren prin creşterea cheltuielilor. De exemplu, energia electrică este cu 200% mai scumpă decât anul trecut.

Tot de la 1 iulie, ANAF a anunțat că începe controalele la persoanele fizice și juridice care au venituri mari.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite