Noi localități în carantină. Guvernul dă asigurări că nu se va ajunge la restricţionarea circulaţiei pe timp de noapte în toată țara

5 noiembrie 2020, 08:28

Vicepremierul Raluca Turcan a declarat că situațiile vor fi analizate de la caz la caz și doar acolo unde rata de infectare cu noul coronavirus este foarte mare se vor dispune astfel de interdicții de circulație.

12 localități în care numărul infectărilor a crescut foarte mult în ultimele zile au intrat în carantina. Opt sunt din Timiș, trei din Sălaj și una din Cluj. Printre acestea este și Zalăul, al doilea municipiu care intra în carantină după Suceava, care a trecut prin aceleași restricții în primăvară.

Deplasările vor fi limitate la maximum și în opt comune din județul Timiș care au intrat în carantină din această dimineață. Restricțiile impuse îi afectează pe cei aproximativ 100 de mii de locuitori din aceste localități.

Opt localități din Timiș, trei din Sălaj, între care și reședința județului, Zalău, și una din Cluj, respectiv municipiul Gherla, intră în carantină, ordinul fiind semnat, miercuri noaptea, de secretarul de stat Raed Arafat.

Grupul de Comunicare Strategică (GCS) a transmis, miercuri noaptea, că la propunerea Comitetelor Județene pentru Situații de Urgență din Cluj, Timiș și Sălaj, comandantul acțiunii, secretarul de stat în MAI Raed Arafat a semnat ordinele de carantinare zonală pentru mai multe localități.

Este vorba de orașul Gherla, din județul Cluj, de localitățile Becicherecu Mic, Dudeștii Noi, Dumbrăvița, Fibiș, Ghiroda, Giroc, Moșnița Nouă și Pesac, din județul Timiș, precum și de localitățile Zalău, Cehu Silvaniei și Jibou din județul Sălaj.

Potrivit GCS, carantina zonală se instituie de joi, 5 noiembrie, și este valabilă pentru o perioadă de 14 zile.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

România, la un pas de epidemie de gripă

Permafrost arctic

Viruși ”Zombie”, vechi de aproape 50.000 de ani, readuși la viață în Siberia