Noi localități pe harta roșie a pandemiei. Orașul Bistrița a intrat în carantină de joi dimineață

19 noiembrie 2020, 08:34

Printre măsurile luate se numără interzicerea circulației persoanelor în grupuri mai mari de șase persoane care nu aparțin aceleiași familii, se permite oficierea slujbelor de înmormântare cu participarea a maximum 8 persoane în interior, iar în exterior cu participarea a maximum 20 de persoane, se permite oficierea evenimentelor de stare civilă cu cel mult 10 participanți în interior sau 20 în exterior, dar sunt interzise evenimentele private sau activitățile restaurantelor, cafenelelor, inclusiv teraselor, atât în interior cât și în exteriorul clădirilor.

Municipiul Satu Mare a intrat în carantină de la miezul nopții pentru 14 zile, după ce rata de infectare e de 7,4 la mia de locuitori. La intrarea şi ieşirea în oraş au fost instalate filtre de Poliţie, iar locuitorii vor circula doar cu declarație pe proprie răspundere, adeverinţă de la angajator sau legitimație de serviciu.

Şi localitățile Clinceni și Berceni, de lângă Capitală sunt la un pas de carantină. În ambele localităţi rata de incidenţă depăşeşte 10 cazuri la mia de locuitori în condiţiile în care mare parte din populaţia de acolo lucrează în Bucureşti, oraşul cu cele mai multe cazuri înregistrate în fiecare zi.

Şi oraşul Constanţa este în prag de carantinare, dar ziua de când vă fi aplicată vă fi stabilită la nivel judeţean.

Restricții sporite sunt și pe Valea Prahovei, în localitățile Sinaia și Azuga, care au intrat în scenariul roșu de alertă sanitară.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

România, la un pas de epidemie de gripă