Noi incidente la metrou: o femeie a ameninţat mai multe persoane. Agresoarea a fost prinsă de polițiști și internată

15 decembrie 2017, 11:12

ACTUALIZARE O tânără a declarat, vineri dimineață, că a fost amenințată și împinsă de o femeie, la metrou, în stația Unirii 2. Speriată, a apelat la Poliție.

Femeia amenințată a depus plângerea dimineață, în jurul orei 10.00 Imediat,  zeci de polițiști au pornit în căutarea suspectei. Informațiile furnizate de femeia agresată i-au ajutat să schițeze portretul celei pe care au dat-o în urmărire.

Calitatea imaginilor înregistrate de camerele de supraveghere de la metrou era destul de slabă. Așa că polițiștii s-au axat, ca și în cazul de zilele trecute, pe elementele de vestimentație și accesorii precum geanta.

Într-o oră femeia suspectă a fost prinsă în fața unei covrigării, lângă stația de metrou Pipera. Are 57 de ani și, potrivit unor surse, ar avea unele probleme psihice. A fost audiată de polițiști și apoi transferată la poliția de la metrou, chiar în incinta stației Unirii 2. Acolo, femeia a contestat reclamația împotriva ei.

După audieri, suspecta a fost dusă la Spitalul Obregia pentru o expertiză psihiatrică. Iar medicii au decis că rămâne internată.

Femeia a fost acuzată de amenințări și de alte trei persoane, care au sesizat Poliția.

După incidentele din ultimele zile, când o tânără a murit după ce a fost împinsă în fața metroului, călătorii încep să fie mai atenți atunci când așteaptă trenurile în stații.

Între timp, femeia arestată preventiv pentru uciderea unei tinere la staţia de metrou Dristor şi pentru o tentativă de omor la staţia Costin Georgian a fost audiată la Parchetul Tribunalului București. Potrivit avocatei acesteia, regretă faptele și ar fi acceptat expertiza psihiatrică pe care inițial a refuzat-o.

ACTUALIZARE. Ca urmare a mediatizării cazului de ameninţare de la staţia de metrou Unirii 2, alte trei persoane au transmis sesizări. Din audieri şi investigaţii s-a conturat ipoteza că, şi în aceste cazuri, persoana care ar fi avut un limbaj ameninţător este aceeaşi cu cea identificată astăzi şi care, în prezent, se află în investigaţii la o unitate spitalicească. Sesizările formulate, ulterior mediatizării cazului, au fost depuse de către două femei şi un tânăr, care au interacţionat cu persoana în cauză. În fiecare caz a fost vorba strict de cuvinte ameninţătoare, nefiind înregistrat vreun contact fizic între persoanele care au formulat sesizările şi femeia în cauză.

ACTUALIZARE. Poliţia Capitalei face apel la calm după acest incident, precizând, prin purtătorul de cuvânt, că nu a existat contact fizic între cele două femei, ci doar ameninţări.

“Suspecta a fost găsită la ora 10.55 în zona staţiei de metrou Pipera. Se află la audieri pentru a se stabili cauzele care au determinat-o să facă acel gest de a ameninţa o altă persoană. Nu a existat contact fizic. (…) Femeia pe care au depistat-o colegii noştri este din Bucureşti şi are 57 de ani. Fac apel la toată lumea să fie calmă, pentru că noi suntem la datorie.”, a declarat Diana Sarca, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei.

ACTUALIZARE. Femeia suspectă a fost reținută în apropierea stației de metrou Pipera.

_____________________________________

Incidentul s-a petrecut în această dimineaţă, în jurul orei 10 şi survine după ce, zilele trecute, o tânără şi-a pierdut viaţa după ce a fost împinsă în faţa metroului.

Potrivit primelor informații femeia poartă o haină lunga neagră, o căciulă voluminoasă și cară mai multe plase, are în jur de 60-65 de ani, constituție robustă, aproximativ 1,60 m.

„În această dimineaţă, în jurul orei 10.00, la Poliţia Metrou s-a prezentat o femeie, de 42 ani, care a sesizat faptul că a fost ameninţată de către o necunoscută, care prezenta următoarele semnalmente: vârsta de 60-65 ani, aproximativ 1,60m, constituţie robustă, îmbrăcată cu mai multe haine, peste care avea o fustă dreaptă, de culoare neagră, pulover negru, lung, căciulă neagră, geantă bej şi cizme negre. Pe braţ purta o haină de culoare neagră”, transmite Poliţia Capitalei.

Surse judiciare au declarat că persoana suspectată i-ar fi zis femeii care a depus plângerea: „Nu scapi de mine”.

Poliția Capitalei intervine în toate staţiile de metrou pentru protejarea persoanelor aflate în aceste locaţii şi pentru identificarea unei femei bănuite de comiterea infracţiunii de amenințare. Rugăm cetățenii să respecte indicațiile colegilor noștri aflați în stațiile de metrou și să manifeste prudență.

(w500) Incident l(w500) Incident l

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite