Noi incidente la frontiera dintre Polonia şi Belarus

25 noiembrie 2021, 08:21

Sunt noi imagini date publicității de poliția poloneză de frontieră. 100 de migranți au încercat să forțeze în 2 locuri trecerea prin gardul de sîrmă ghimpată. Se observă și trupe înarmate din Belarus. Incidentele de acest tip apar constant de o săptămînă, ceea ce indică faptul că autoritățile de la Minsk nu renunta la folosirea migranților din Orientul Mijlociu că armă în confruntarea cu UE.

Premierul polonez se află în turneu diplomatic în mai multe capitale europene- Budapesta, Liubliana, Zagreb și Paris, pentru a întări poziția europeană pentru o atitudine fermă față de Belarus și Rusia.

„Am discutat, desigur, despre cum putem preveni diferite acţiuni agresive desfăşurate de Rusia şi Belarus. În acest caz, discutăm şi despre sancţiuni. Discutăm despre întărirea acestor sancţiuni”, spune Mateusz Morawiecki, premierul Poloniei.

„Strategia noastră este solidaritatea şi protejarea frontierei Europei, condamnarea acţiunilor de destabilizare şi a acestui atac hibrid derulat de Belarus cu complicitatea unor state, acţiunea asupra statelor de origine”, spune Emmanuel Macron, preşedintele Franţei.

Premierul Poloniei va încheia turneul la Berlin și Londra, unde va discuta și despre pregătirea unor acțiuni dacă situația de securitate de la frontieră NATO se agravează.

Între timp, la un centrul de primire din apropiere, femei și copii stau la coadă să facă un duș într-un cort improvizat. Iar la cîțiva metri distanță, trupe belaruse gestionează accesul în zona unde migranții pot primi o masă caldă.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite