Noi imagini șocante din timpul seismului și salvări miraculoase după 212 ore sub dărâmături în Turcia. În Siria, oamenii spun că salvatorii au venit prea târziu: „Am căutat cu mâinile goale, printre dărâmături, zile întregi. Dar nu poţi aşa, fără utilaje”

15 februarie 2023, 12:51

Autoritățile turce continuă să dea publicității imagini șocante, surprinse pe camerele de supraveghere, chiar în clipele de coșmar când s-a produs seismul și s-au prăbușit clădiri.

Ca prin minune, la peste 212 ore de la producerea seismului, în localitatea Adiaman, a fost scoasă în viață, de sub dărâmături, o bătrână de 77 de ani.

La mai bine de o săptămână de la tragedia din 6 februarie, într-o așezare din sudul Turciei, echipele de intervenție au reușit să salveze un cățel.

Patrupedul a scăpat cu viață, însă stăpânii lui au murit.

În aproape toate localitățile greu lovite de seism, operațiunile de salvare sunt aproape de final. Va începe degajarea mormanelor de moloz și, afirmă președintele Recep Erdogan, reconstrucția.

La Idlib, în Siria, oamenii se plâng că echipele de intervenție au ajuns prea târziu, după 4-5 zile. Dacă ar fi venit mai repede, ar fi fost salvați mai mulți oameni. Pentru că, spun supraviețuitorii, se auzeau strigăte de ajutor de sub clădirile prăbușite. Apoi, nu s-a mai auzit nimic.

„Am căutat cu mâinile goale, printre dărâmături, zile întregi. Dar nu poţi aşa, fără utilaje. Mi-am pierdut fratele, pe copiii lui, pe verii mei şi copiii lor, 25 de oameni, în total.”

Ca și în Turcia, și în Siria operațiunile de salvare se apropie de final. Oficialii ONU din zonele siriene afectate au anunțat că eforturile se vor concentra pe adăpostirea sinistraților, distribuirea de alimente și școlarizarea copiilor.

CITIȚI ȘI:

Record de supraviețuire sub dărâmături: un bărbat a fost scos în viață după 208 ore. Mii de oameni au rămas în stradă după cutremure și există riscul apariției unor epidemii în Turcia și Siria

„Scoateţi-mă de aici!” Povestea impresionantă a fetiței siriene care și-a protejat fratele sub dărâmături timp de 22 de ore. Jinan are răni grave la un picior, iar cei doi copii au rămas orfani

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă