Noi focare de pestă porcină în județul Brăila. România primește de la Comisia Europeană un ajutor de 34 de milioane de euro

10 decembrie 2018, 14:54

Pentru localnicii din Ulmu, județul Brăila, Ignatul a venit mai devreme. Și asta din cauza pestei porcine care a ucis 800 de porci din două ferme din localitate. Oamenii au început deja să sacrifice porcii.

După ce virusul pestei porcine a fost confirmat la cele două ferme din Ulmu, autoritățile au făcut planul de urgență. Și au decis să omoare cele 1200 de animale din focare.

Și în alte județe Ignatul îi prinde pe crescătorii de porci fără animale. Este primul an în care Romeo Căpățână e nevoit să cumpere carne de Crăciun. Omul a rămas fără cei o sută de porci pe care îi creștea într-o fermă din Agigea.

De când virusul pestei porcine a ajuns în gospodăriile și fermele din România, inspectorii sanitar veterinari au omorât peste 360 de mii de porci.

8 mii de proprietari au primit despăgubiri, iar Autoritatea Sanitar Veterinară a cerut ajutorul Comisiei Europene pentru toate cheltuielile. Iar țara noastră va primi o sumă record de la Bruxelles: 34 de milioane de  euro.

Până acum, pesta porcină africană s-a răspândit în 18 județe, iar în 295 de localități din toată țara s-au luat măsuri speciale.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă