Noi focare de infecție cu COVID 19 în țară, la Babadag, Odobești, Cisnădie și Târgu-Cărbunești

18 aprilie 2020, 20:10

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Tulcea a impus măsuri de carantină totală în cartierul Bendea din Babadag, după ce zeci de teste efectuate unor localnici au ieșit pozitive. Cei 2500 de locuitori ai cartierului nu vor mai putea ieși sau intra în perimetrul de carantină, decât în situațiile speciale prevăzute de lege.

În ultima vreme, în Babadag, s-au întors 900 de persoane din străinătate, iar peste 190 se află în izolare la domiciliu. 49 de persoane care prezentau simptome de COVID 19 au fost testate, iar 12 rezultate au ieșit pozitive.

Potrivit datelor primăriei, în cartierul respectiv există 148 de case în care locuiesc mai mult de 10 persoane în fiecare imobil, iar la una dintre adrese sunt înregistrate 42 de persoane, fapt ce duce la creşterea riscului de transmitere a virusului.

Măsurile drastice au fost luate și după ce mai multe persoane au încălcat prevederile ordonanțelor militare.

Pe perioada stării de urgenţă, circulaţia rutieră pe DN22 Constanţa – Tulcea a fost deviată pe centura ocolitoare a oraşului Babadag.

Focar de infecție cu noul coronavirus și în Centrul Rezidențial pentru Persoane Vârstnice din Odobești. Testele au scos la iveală zeci de cazuri noi de îmbolnăvire după ce în urmă cu câteva zile au fost confirmați doi pacienți pozitivi. Unul dintre ei a decedat. Toate cazurile noi sunt asimptomatice, așa că toți pacienții vor rămâne izolați, deocamdată, în centrul de îngrijire, sub supraveghere medicală.

Alertă sanitară și în localitatea sibiana Cisnădie! Activitatea unei fabrici de produse medicale a fost suspendată după ce o angajată infectată cu noul coronavirus a decedat.

În rândul celor aproape 300 de angajați a mai fost confirmat un alt bolnav de COVID 19.

Situație similară și la fabrica de tricotaje din Târgu-Cărbunești, unde 160 de angajați au fost izolați la domiciliu după ce o salariata a fost depistată cu Covid 19. Alte șapte persoane care au intrat în contact cu ea au ajuns la spital cu simptome ușoare și așteaptă rezultatul testelor.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă