Noi focare de Covid 19 în spitale, la aproape nouă luni de la debutul pandemiei în România

24 noiembrie 2020, 20:33

Trei secții au fost închise la Spitalul de Urgență din Galați. În ultimele două săptămâni, 88 de medici și asistenţi s-au îmbolnăvit; mulți dintre ei chiar săptămâna aceasta.

Probleme sunt și la stația de Ambulanță, unde 16 angajați sunt izolați la domiciliu după ce au fost confirmați pozitiv.

Anchetele epidemiologice sunt tot mai dificil de realizat din cauza numărului mare de confirmări într-un timp scurt.

Spitalul de Urgență este sufocat de pacienții care ajung cu sutele în fiecare zi și care sunt nevoiți să aștepte mai întâi rezultatele testului Covid pentru a putea ajunge la consultații.

În cursul dimineții au mai fost aduse în curtea spitalului de urgență alte două containere, pentru că în ultimele zile tot mai mulți pacienți ajung aici unde sunt testați și unii dintre ei așteaptă chiar și 2-3 zile atunci când primesc un rezultat rezultat pozitiv Covid și trebuie să fie transferați la un alt spital suport Covid.

La Ineu, spitalul suport covid funcționează cu doar 30 de locuri dintre cele aproape 60 existente. Doi medici au Covid, iar colegii rămași nu pot îngriji mai mulți bolnavi.

Situația de la spitalul din Ineu este cu atât mai îngrijorătoare, cu cât orașul are cea mai mare incidență a cazurilor de coronavirus din județ, de peste 10 la mia de locuitori, și va intra în carantina începând de miercuri.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite