Noi doze de vaccin împotriva coronavirusului au sosit în România. Trei transporturi pe aeroporturile din Otopeni, Timișoara și Cluj-Napoca

29 decembrie 2020, 07:29

A doua tranşă de vaccin anti-COVID a ajuns marţi dimineaţă la Institutul „Cantacuzino” din Capitală. Este vorba despre 40.950 de doze.

„Aceste doze vor fi depozitate în Centrul naţional de stocare al Institutului ‘Cantacuzino’ şi vor fi distribuite spitalelor care au nevoie de vaccin, în funcţie de solicitările primite de la Comitetul naţional de coordonare a vaccinării, în perioada următoare”, a declarat colonelul Romeo Feraru, purtătorul de cuvânt al Institutului „Cantacuzino”.

În Bucureşti, distribuţia vaccinului se va face prin Ministerul Apărării Naţionale.

„Dispunem de un centru de depozitare pentru un milion şi jumătate de doze, în congelatoare speciale, cu temperaturi cuprinse între minus 60 până la minus 90 de grade Celsius”, a menţionat purtătorul de cuvânt al Institutului „Cantacuzino”, citat de Agerpres.

În jurul orei 12.00, cu o întârziere de aproape o oră, alte două aeronave au aterizat pe aeroporturile din Timișoara și Cluj-Napoca. Dozele de vaccin au fost transportate pe cale rutieră spre centrele de stocare de la spitalele militare din cele două orașe.

De la Spitalul militar din Timișoara, dozele de vaccin vor fi distribuite pentru imunizarea personalului medical din județul Timiș, din Arad, Caraș-Severin și Hunedoara.

Vaccinurile sunt transportate în containere speciale, cu gheață carbonică și folie etanșă.

Autoritățile au mai anunțat că în București vor fi distribuite 40.950 de doze, în Iași 25.350 de doze, în Cluj-Napoca 29.250 de doze, în Constanța 8.775 de doze, în Craiova 12.675 de doze, în Brașov 12.675 de doze și în Timișoara 10.725 de doze.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite