Noi discuții pe legea salarizării la Comisia de muncă din Camera Deputaților

30 mai 2017, 11:27

Discuțiile în Comisia de muncă sunt dificile. Deputații nu au reușit să parcurgă nici măcar anexa cu grila de salarizare pentru cei din învățământ. Sindicatele se luptă pentru fiecare amendament, pentru diferențieri salarizare în funcție de performanțe, pentru sporuri. Ministerul se lasă foarte greu convins să adopte amendamente care ar putea avea un impact financiar suplimentar pe buget.

Ministrul Lia Olguța Vasilescu anunța încă de ieri că deja amendamentele adoptate la Senat au un impact bugetar acre depășește estimarea făcută inițial de 32 de miliarde de lei până în 2020, impact financiar pe aceasta lege.

La ușa Parlamentului s-au strâns protestatari, în special cei care reprezintă administrația publică locală, nemulțumiți de grila de salarizare.

Ieri,  s-a adoptat un amendament care îi privește pe cei din administrația publică locală. Sindicaliștii au obținut ca salariile să fi stabilite de consiliile locale și cele județene, dar cu consultarea sindicatelor, a transmis Andreea Dumitrescu.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite