Noi detalii legate de atacul de la Londra. Poliția cere populației să dea orice informație despre cuțitele roz folosite de atacatori

Anchetatorii britanici încearcă să afle detalii despre cuţitele neobişnuite, folosite de terorişti în atacul de acum o săptămână. Cei ce au mai văzut asemenea cuţite - din ceramică roz - sunt rugaţi să contacteze imediat poliţia metropolitană. Sâmbăta trecută, trei terorişti au intrat cu maşina în mulţime, pe Podul Londrei, apoi au înjunghiat mai multe persoane.

10 Iunie 2017, 15:00 (actualizat 10 Iunie 2017, 15:10) Știrile TVR |
$article.media.images[0].description
Cuțitele folosite de atacatori pe Podul Londrei"

În momentul în care s-au urcat în furgonetă, cei trei teroriști aveau cuțitele prinse la încheietura mâinii. Poliția încearcă să lămurească misterul acestor cuțite neobișnuite.

Dean Haydon, şeful comandantului anti-tero, Poliția Metropolitană: "Fac apel la toţi cei care au mai văzut asemenea cuţite neobişnuite să deapoliţiei orice informaţii: de unde au fost aduse,  dacă au mai văzut astfel de cuţite la alte persoane."

Erau cuțite de bucătărie, roz, de ceramică, lungi de 30 de centimetri. Teroriștii au înfășurat mânerul în bandă izolatoare și în piele. Cuțitele au fost găsite asupra atacatorilor, în momentul în care poliția i-a doborât.

(w500) Cuțitele

În mașina cu care atacatorii au intrat în mulțime au fost găsite 13 sticle de vin, pline cu un lichid inflamant, precum și mai mulți saci cu un fel de pietriș folosit în construcții. Sunt două ipoteze; fie sacii au fost puși ca să îngreuneze mașina și impactul să fie mai mare în momentul lovirii trecătorilor, fie ca pretext la închirierea mașinii.

Poliția a aflat și că teroriștii au încercat să închirieze un camion de 7 tone și jumătate, dar nu au reușit pentru că nu aveau documentele cerute.

*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 23°C 21°C
IASI 15°C 15°C
CLUJ 15°C 13°C
CONSTANTA 20°C 18°C
CRAIOVA 20°C 18°C
BRASOV 14°C 11°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI