Noi desfășurări de trupe și de vehicule blindate în apropierea Ucrainei. Ședință prelungită a Consiliului Național de Securitate SUA. Biden și-a anulat vizita în Wilmington

Atac iminent în Ucraina
Atac iminent în Ucraina
21 februarie 2022, 01:59

Imaginile au fost surprinse duminică.

„Această nouă activitate reprezintă o schimbare în tiparul desfăşurărilor de grupuri de luptă (tancuri, transportoare blindate de trupe, artilerie şi echipamente de sprijin) observate anterior”, a informat Maxar.

Potrivit companiei Maxar, noi dislocări multiple de echipamente militare și de trupe au fost observate la nord-vest de Belgorod și în apropiere de Soloti și Valuyki, Rusia.

(w500) Zona de ac

CNN a observat că unele tancuri și vehicule militare par să fi fost marcate cu un „Z” – sugerând că se constituie în unități de luptă.

Ședința Consiliului Național de Securitate SUA convocată duminică de președintele Joe Biden s-a prelungit ore bune.

La discuții au participat secretarul Apărării Lloyd Austin, secretarul de stat Antony Blinken, ambii reveniți de la Conferința de securitate de la Munchen, directorul CIA William Burns și secretarul Trezoreriei, Janet Yellen. Trezoreria ar juca un rol cheie în impunerea de sancțiuni la adresa Rusiei în cazul unei invazii în Ucraina.

Potrivit unui oficial al Casei Albe citat de NBC News, vicepreședintele Kamala Harris intervine la discuții din Air Force Two, la întoarcerea din Germania. Harris s-a întâlnit la Munchen cu președintele Ucrainei, Volodimir Zelensky.

Președintele Joe Biden și-a anulat vizita în Wilmington, Delaware. „Președintele avea o problemă legată de familie pentru care trebuia să meargă în Wilmington în această seară, dar nu va mai merge acolo, ci va rămâne în Washington DC”, a transmis Casa Albă.

La câteva ore de la întrunirea Consiliului Național de Securitate, Președinția franceză a anunțat că un nou apel telefonic Macron-Putin a avut loc duminică seara și că Biden și Putin au fost de acord cu principiul unui summit în care să discute despre securitatea din Europa.

Totul cu condiția ca Rusia să nu atace Ucraina.

Detaliile ar urma să fie puse la punct la întâlnirea de joi dintre secretarul de stat Antony Blinken și ministrul rus al Afacerilor Externe, Serghei Lavrov.

Convingerea președintelui SUA, Joe Biden, că urmează o acțiune militară a Rusiei provenea din datele serviciilor de informații americane, potrivit cărora subordonații ruși au primit un ordin să declanșeze un atac la scară completă, au indicat pentru Washington Post surse din administrație.

Washington Post scrie că „datele obținute de serviciile de informații care i-au oferit lui Biden încrederea pentru a face afirmația vin dintr-un ordin dat subordonaților pentru declanșarea unui atac la scară completă„.

Informația a fost confirmată de mai mulți înalți funcționari ai administrației, care au dorit să își păstreze anonimatul, dată fiind sensibilitatea situației.

Statele Unite au obținut datele despre ordin pe măsură ce oficialii ruși militari și de securitate luau măsuri pentru a-l implementa, iar asta s-a întâmplat foarte recent„, au subliniat aceleași surse, citate de The Guardian.

Ulterior, CBS News a confirmat că „serviciul de informații (SUA) spune că trupele rusești au primit ordine de a începe invazia”.

Așadar, nu numai că se deplasează din ce în ce mai aproape de graniță și de aceste poziții de atac, ci și comandanții de la sol fac planuri specifice pentru modul în care ar manevra în sectorul lor de luptă. Ei fac tot ce ar face comandanții americani odată ce au primit ordinul de a înainta„, a transmis corespondentul pentru securitate națională CBS News, David Martin.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite