Noi demonstrații violente la Madrid. Sute de protestatari s-au adunat în fața sediului Partidului Socialist. S-au auzit și scandări extremiste

19 noiembrie 2023, 19:57

„Vă vorbește poliția! Vă rugăm să evacuați zona. Vom interveni!”

Câteva sute de protestatari s-au adunat din nou în fața sediului Partidului Socialist din Madrid. Printre ei, un grup de ultrași care au scandat lozinci extremiste, au dat foc la steaguri și au aruncat cu sticle și doze de bere în poliție.

Jurnaliștii au transmis cu căști de protecție.

Șase persoane au fost arestate.

În paralel, în Bilbao, mii de spanioli au ieșit pe străzi pentru a-și apăra ceea ce ei numesc „națiunea bască”.

Liderul partidului EH Bildu a făcut referire la manifestația convocată de Partidul Popular alături de extrema dreaptă în Madrid împotriva amnistiei, cărora le-a transmis că nu vor putea opri ceea ce este de neoprit.

Acesta îi consideră fasciști și chiar a făcut aluzie la Franco în discursul său.

Arnaldo Otegi, secretar general EH Bildu: Pentru că atunci când fasciștii bat la ușă, singura prioritate este să-i oprim, singura prioritate este să-i oprim. Nu există trenuri de mare viteză, nu există alte lucruri, primul lucru este să protejăm oamenii, să protejăm muncitorii, să protejăm femeile, să protejăm națiunile.

La manifestație au participat, în afară de naționaliștii basci, stânga republicană catalană și delegații ale formațiunilor Sinn Fein, naționaliștii irlandezi, blocul naționalist din Galicia, Compromis – un partid de stânga al naționaliștilor valencieni sau Frontul pentru Eliberarea Palestinei.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite