Noi confruntări între migranți și forțele de ordine la granița Poloniei cu Belarus

23 noiembrie 2021, 08:00

În imaginile difuzate de poliția de frontieră poloneză se văd mai mulți oameni așezați care, de dincolo de sârmă ghimpată, orbesc ofițerii de la poliția de frontieră.

Anna Michalska, purtător de cuvânt al poliţiei de frontieră din Polonia: Ofiţeri îmbrăcăţi în uniformă asistă la fiecare tentativă de trecere a frontierei. Când încep să zboare pietrele ofiţerii din Belarus îi orbesc pe ai noştri cu laserele ca să nu vadă de unde pornesc pietrele. Şi nu sunt numai pietre ci şi ramuri de copac. Ieri, ofiţerii noştri ne-au spus că unele proiectile sunt aruncate chiar de poliţiştii din Belarus.

Uniunea Europeană a acuzat guvernul de la Minsk că facilitează inbtrarea imigranților din Orientul MIjlociu prin Polonia, Letonia și Lituania.

Premierul polonez a estimat că actuala criză a migranților ar putea fi preludiul a ceva mult mai grav. Polonia și țările baltice acuză Belarusul că a declanșat un război hibrid.

Președintele Alexandr Lukashenko a cerut Uniunii Europen să preia 2000 de migranți care s-au adunat la frontiera cu Polonia. Lukashenko a precizat că dacă această criză se agravează un război este inevitabil.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite