Noi atacuri în Rusia. Vladimir Putin a anunţat o revizuire a sistemelor de apărare antiaeriană ale Moscovei

31 mai 2023, 18:54

O rafinărie de petrol din Krasnodar în sudul Rusiei a luat foc după ce a fost lovită de o dronă despre care oficialii ruşi spun că aparţine forţelor ucrainene. Incendiul a fost stins fără să provoace victime.

Incidentele au loc după ce ieri la Moscova două drone au avariat blocuri de locuinţe provocând pagube minore. Atacurile au ridicat semne de întrebare legate de sistemul de apărare antiaerian al Rusiei.

În urma incidentului, Vladimir Putin a anunţat o revizuire a sistemelor de apărare antiaeriană ale Moscovei.

Calificativul de „satisfacător” folosit de Vladimir Putin atunci când a vorbit de reacţia sistemului de apărare antiaeriană la atacul cu drone de ieri a stârnit discuţii aprinse în rândul experţilor militari de la Moscova. Kremlinul a fost nevoit să vină astăzi cu o nouă interpretare şi să spună că în opinia preşedintelui rus „satisfăcător” înseamnă „eficient” dar ar fi loc de o îmbunătăţire a acestei „eficienţe”.

Agenţia ucraineană de presă a publicat un clip care circulă pe Telegram cu o explozie de amploare în zona punctului de control numit trei surori, la graniţa Ucraina, Rusia şi Belarus. Rusii spun că au aruncat în aer o porţiune de drum pentru a împiedica incursiunile ucrainenilor în regiunea rusa Briansk.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite