Noi anchete după cazul pacientei arse la Spitalul Floreasca. Cei doi rezidenţi şi medicul specialist au fost la audieri

Un alt pacient al profesorului Mircea Beuran susține că ar fi suferit arsuri în sala de operaţie acum 10 luni. Acuzaţiile ar fi nefondate, spun surse judiciare, după audierea bărbatului. Chirurgul susține că nu a mai avut un caz cu biocidul incriminat. Între timp, cei doi rezidenţi şi medicul specialist aflaţi în sala de operaţii la tragedia din decembrie au fost la audieri.

08 Ianuarie 2020, 21:07 |
Anchete la Spitalul Floreasca
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Rezidenta de anul I, care doar a asistat la intervenţia din 22 decembrie, când o femeie de 66 de ani aflată pe masa de operaţie a suferit arsuri, a stat de vorbă cu ofiţerii de la Poliţia Capitalei. Nu şi cu presa.

Rezidentul de anul V, Bogdan Dumitriu, cel care a turnat biocidul extrem de inflamabil pe pacientă, nu le-a spus nimic poliţiştilor. Avocatul său cere lămuriri privind calitatea sa procesuală.

Dan Lupaşcu, avocat: S-a amânat audierea la cererea noastră şi vom depune o solicitare scrisă la Parchet.

Medicul specialist Vâlcea Mureş Sebastian Precup, care a venit cu doi avocaţi, a fost audiat mai multe ore.

Între timp, Parchetul Judecatoriei Sectorului 1 anunţă că investighează alt caz al unui pacient care ar fi suferit arsuri tot la Floreasca.

Călin Radu, purtător de cuvânt, Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1: Tot o sesizare din oficiu cu privire la un eveniment din martie 2019 tot la Spitalul Clinic de Urgență Bucureşti atunci când un pacient a suferit arsuri pe suprafața corpului în urma unei proceduri chirurgicale.

  • Reporter: S-a spus că sunt suspiciuni că ar mai fi fost şi alte cazuri asemănătoare.
  • Prof. dr. Mircea Beuran, medic primar chirurg, Spitalul Floreasca: Nu, cu biocidul ăsta n-am avut.

Ministerul Sănătăţii a arătat că în cazul femeii decedate au fost încălcate mai multe protocoale şi proceduri. Biocidul folosit nu e avizat pentru dezinfectarea pacienţilor.

Prof. dr. Mircea Beuran, medic primar chirurg, Spitalul Floreasca: Medicul specialist a folosit electrocauterul. Imediat cum l-a folosit a apărut mirosul de priză arsă. Imediat a apărut fumul, fumul ridicat de sub masă. Nimeni nu ia în discuţie că între masă şi câmpuri era o foaie de plastic care nu lasă să se scurgă excesul de biocid.

Avocatul medicului specialist Vâlcea Mureş Sebastian Precup: Nu e vinovat.

Ionuţ Negoi, managerul Spitalului Floreasca din Capitală: În procedura operatorie a spitalului, alcoolul nu e interzis în intervenţiile chirurgicale, maximum 50 ml, nu prin turnare, prin badijonare, respectând timpul de evaporare a substanţei.

Victor Costache, ministrul Sănătăţii: Acest produs poate fi folosit numai pentru dezinfecţia chirurgicală a mâinilor chirurgilor.

Oficialii anunţă controale în spitale pentru a afla ce biocide sunt folosite şi dacă se respectă protocoalele.

Nelu Tătaru, secretar de stat în ministerul Sănătăţii: Managementul şi direcţiile de sănătate publică sunt mână în mână, iar controalele efectuate în ultima perioadă n-au scos la iveală deteriorări majore sau dereglări majore în respectarea protocoalelor.

Între timp, chirurgii de la Floreasca spun că au primit şi biocidul sigur pentru pacienţii cu alergie la iod. Zilele trecute se plângeau că nu aveau decât clorhexidină săpun.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 6°C 11°C
IASI 5°C 12°C
CLUJ 8°C 9°C
CONSTANTA 6°C 6°C
CRAIOVA 11°C 13°C
BRASOV 5°C 8°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI