Noi amenințări nucleare la adresa NATO. Răbufnirea unui deputat rus la Rusia-1: „Nu contează pentru noi câte țări distrugem”

Foto: Captură video
Foto: Captură video
20 mai 2022, 15:14

Alexei Juravliov a tunat și fulgerat într-o intervenție la televiziunea rusă de stat Rusia-1, care a devenit cea mai zeloasă portavoce a propagandei ruse de război.

Înregistrarea cu declarațiile parlamentarului rus a fost postată pe Twitter pe Anton Gherașenko, un consilier al ministrului ucrainean de Interne.

„Suedezii și finlandezii trebuie să înțeleagă un lucru: ne vom lupta direct cu ei doar dacă intrăm în război cu NATO. Și dacă intrăm în război cu NATO, atunci războiul nu va fi cu drone, ci cu arme nucleare. Și nu contează pentru noi câte țări distrugem – 28 sau 32. Trebuie să înțeleagă clar acest lucru. Avem destule (arme) pentru ele, avem destule pentru toate”, a spus Alexei Juravliov.

Oficialul rus a susținut că Finlanda, cu o populație de 5,5 milioane de locuitori, nu ar avea „nicio șansă” de a supraviețui unui război nuclear, spre deosebire de Statele Unite, unde trăiesc peste 300 de milioane de oameni și unde „teoretic, cineva ar putea supraviețui”.

Preşedintele Statelor Unite ale Americii, Joe Biden, a afirmat joi că Finlanda şi Suedia îndeplinesc „toate criteriile” pentru a adera la NATO şi a anunţat că va cere Congresului american să aprobe „cât mai rapid posibil” candidaturile lor.

„Astăzi sunt mândru să le asigur că au susţinerea completă a SUA”, a declarat Biden într-un discurs susţinut la Casa Albă, alături de premierul suedez Magdalena Andersson şi preşedintele finlandez Sauli Niinisto, a două zi după depunerea oficială a cererilor de aderare la Alianţa Nord-Atlantică depuse de cele două ţări.

Preşedintele american a spus, în grădina de trandafiri a Casei Albe, că SUA vor lucra cu cele două ţări nordice pentru „a face faţă oricărei agresiuni” de care ar putea fi vizate în timpul procedurii de aderare.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă