Noi acuzaţii de malpraxis la Vâlcea. O fetiță de 1 an și 8 luni, care suferea de pneumonie, a fost tratată de medici pentru răceală

13 ianuarie 2019, 13:47

Fetița avea febră mare. Inițial, părinții au dus-o la un cabinet privat din Vâlcea, unde a fost diagnosticată cu infecție urinară și a primit tratament cu antibiotice.

A doua zi, copilul s-a simțit în continuare rău, iar părinții au dus-o la Spitalul de Urgenţă din Râmnicu Vâlcea. Un medic a diagnosticat-o cu roșu în gât, i-a administrat un nou tratament și le-a recomandat părinților să revină pentru o nouă consultație.

În ziua următoare, la consult, medicul le-a spus părinților că tratamentul este adecvat și că în trei zile fetița se va simți bine.

Însă starea micuței s-a agravat, iar părinții au dus-o din nou la UPU, unde a primit diagnosticul de pneumonie.

Copila a fost transferată la Spitalul Grigore Alexandrescu din Capitală, la Terapie Intensivă. Starea ei este stabilă.

Reprezentanţii Spitalului Judeţean Vâlcea spun că fetiţa a fost adusă de două ori la urgenţă: pe 4 şi 8 ianuarie şi că n-au primit nicio plângere din partea părinţilor.

Zilele trecute, unitatea medicală s-a aflat în centrul unui alt scandal. Un copil a fost diagnosticat de doctori cu laringită. Acum, e în comă la Spitalul Marie Curie din Capitală.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite