Noaptea trecută au fost -29 de grade la Întorsura Buzăului. Temperaturi peste medie în a doua jumătatea a lui februarie

10 februarie 2023, 11:35

Noaptea care urmează va fi geroasă în Transilvania, cea mai mare parte a Maramureșului și Moldova, precum și în arii restrânse din restul teritoriului deorece rămâne în vigoare codul galben de ger până mîine dimineață, potrivit lui Mihai Timu, meteorolog ANM.

Temperaturile minime vor fi sub -10 grade celsius. În județele Covasna, Harghita și Brașov termometrele vor coborî sub -20 chiar -23 de grade.

Apoi temperaturile încep să crească, duminică noapte, minimele vor fi între -9 și 0 grade. În cursul zilei, temperaturile vor ajunge în weekend până la 6-7 grade. La jumătatea săptămânii următoare, în partea de vest și de sud ale României este posibil să fie depășite 9-10 grade la orele prânzului.

În noaptea de sâmbătă spre duminică și în dimineața zilei de duminică sunt posibile ninsori slabe cantitativ  la munte și în jumătatea de nord a teritoriului.

Până la finalul lunii februarie, temperaturile vor fi în general peste normele climatologice ale perioadei. În timpul zilei vor fi temperaturi pozitive, iar noaptea vor mai fi temperaturi sub 0 grade.

În luna februarie precipitațiile vor fi slabe cantitativ, sub regimul pluviometric deficitar.

În luna martie sunt posibile surprize sub normele climatologice.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă