Noaptea Sfântă a Învierii. Mii de credincioși au primit lumină adusă de la Sfântul Mormânt

Hristos a Înviat! Celebrăm astăzi cea mai veche sărbatoare creştină, cea care a adus omenirii speranţa mântuirii şi a vieţii veşnice prin sacrificiul Mântuitorului. Minunea Învierii lui Iisus a umplut bisericile din toată ţara. La miezul nopţii, preoţii au împărţit lumina sfântă credincioşilor. Şi în acest an, Patriarhia a adus Lumina Învierii de la Sfântul Mormânt din Ierusalim.

08 Aprilie 2018, 13:49 (actualizat 08 Aprilie 2018, 14:20) |
Sărbătoarea Învierii
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Sute de credincioși au venit pe Dealul Patriarhiei pentru a lua Lumina Sfântă. Slujba Învierii Domnului a fost oficiată de Preafericitul Părinte Daniel, împreuna cu un sobor de preoţi şi diaconi.

Copiii au fost nerăbdători să ciocnească ouăle vopsite.

La Iaşi, Catedrala Mitropolitană a fost neîncăpătoare. Mii de credincioși au ascultat slujba ținută de Înalt Prea Sfințitul Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei.

La slujba Învierii au asistat Majestatea Sa Margareta și Principele Radu. Vizita Familiei Regale de Paște la Iași este un gest simbolic. În 1918, Regele Ferdinand şi Regina Maria au petrecut Paștele tot la Iaşi, pe atunci capitala de război a Romaniei.

În Constanţa, Lumina Sfântă a fost adusă de pe mare, după miezul nopţii, de Arhiepiscopul Tomisului. Din cauza valurilor puternice, ambarcaţiunea nu a putut acosta lângă faleză şi a ajuns în portul turistic.

Din port, un sobor de preoţi a purtat Lumina Sfântă în procesiune până la Catedrala Sfinţii Petru şi Pavel.

Aducerea Luminii Sfinte de pe mare simbolizează drumul parcurs de Sfântul Andrei spre creştinarea Dobrogei.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 5°C 7°C
IASI 4°C 4°C
CLUJ 3°C 6°C
CONSTANTA 7°C 12°C
CRAIOVA 4°C 6°C
BRASOV 4°C 7°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
TVR65
ARHIVĂ ȘTIRI