Noaptea la Palat. 30 de copii au fost invitați la reşedinţa oficială a președintelui Austriei

16 noiembrie 2019, 14:35

Președintele Alexander Van Der Bellen și Prima Doamnă a Austriei i-au întâmpinat pe copii la intrare în Palatul Hofburg, reședința șefului statului. Cei 30 de micuți, cu vârste între 7 și 14 ani, au fost invitați la palat cu ocazia aniversării a trei decenii e la adoptarea Convenției Privind Drepturile Copiilor.

Alexander Van Der Bellen, preşedintele Austriei: „Vor petrece aici noaptea. Înainte, mergem jos să stăm de vorbă, să luăm cina şi să ne uităm la un film.”

Copiii au fost încântați și abia așteptau să stea de vorba cu președintele.

„Noaptea la Palat” a fost o initiațivă a organizației non-guvernamentale SOS Satele Copiilor, fondată în 1949 în Tirol și care activează acum în 135 de țări, inclusiv România.

Christian Moser,  manager SOS Satele Copiilor: „Dacă ne gândim că 1 din 5 copii din Austria este supus riscului de  sărăcie,  este clar că încă mai avem multe lucruri de făcut.”

Convenția privind Drepturile Copiilor a fost adoptată pe 20 noiembrie 1989 și a fost semnată și ratificată de toate statele ONU, cu excepția SUA. Ratificarea documentului presupune obligativitatea transpunerii în legile naționale a prevederilor ce garantează o dezvoltare completă a potențialului copilului într-o atmosferă de libertate, demnitate și justiție.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite