Noaptea Internațională a Liliecilor. Ecologiștii și pasionații de natură au pornit în căutarea liliecilor în Parcul Văcăreşti din Capitală

27 august 2017, 17:07

După ce au fost instruiți cum să folosească detectoarele pentru ultrasunete și cum să recunoască speciile după frecvența receptată, ecologiștii și pasionații de natură au pornit în căutarea liliecilor. Extrem de discreți, liliecii nu prea s-au arătat. În schimb, s-au auzit la tot pasul.

În Capitală trăiesc zece specii, toate protejate de lege. Putem vedea liliecii pe stâlpii de iluminat, la metrou, case părăsite, crăpăturile diverselor imobile. Una din principalele cauze ale distrugerii coloniilor este anveloparea blocurilor.

Ecologiștii ne sfătuiesc ca atunci când descoperim o colonie pe lângă locuință, să cerem sfatul specialiștilor. Iar, atunci când un liliac ne intră în casă, obligatoriu este să nu putem mâna pe el.

În curând, Asociaţia „Wilderness Research and Conservation” va lansa și o aplicație pentru telefoanele mobile pentru salvarea liliecilor.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite