Noaptea cea mai lungă și ședință cu scandal la PSD. Partidul are conducere interimară, după ce Viorica Dăncilă a rămas fără sprijin și a demisionat din funcția de președinte

27 noiembrie 2019, 07:44

A fost o şedinţă lungă, cu scântei, certuri și vorbe grele ale membrilor din conducerea executivă. Aproape de miezul nopții, Marcel Ciolacu a fost ales președinte interimar, iar Paul Stănescu, secretar general interimar. A fost stabilită și o nouă formă de organizare a conducerii Partidului Social Democrat: un comitet de conducere colectivă interimară format din 17 membri.

De aseară, partidul are numai două funcții de conducere: președintele interimar, Marcel Ciolacu și secretarul general interimar, Paul Stănescu. Noua conducere are o sarcină clară: organizarea unui congres extraordinar în februarie.

Din conducerea interimară fac parte și 15 membri, câte unul din zonele unde PSD a câștigat alegerile prezidențiale și câte unul din fiecare regiune.

Viorica Dăncilă se întoarce la funcția deținută înainte de a fi premier, președintele organizației de femei.

A fost Comitetul Executiv Național destul de îndelungat, în care fiecare coleg și-a spus opinia referitor la alegerile prezidențiale și proiecția pe care o avem în perioadă următoare. Am înțeles opinia colegilor mei, faptul că se dorește o resetare a partidului și că trebuie cineva să își asume rezultatul alegerilor. Nu este un moment de slăbiciune, este un moment de demnitate și eu consider că a trebuit să îmi dau demisia din funcția de președinte PSD. E un gest făcut pentru partid„, a declarat Viorica Dăncilă la finalul ședinței, în conferința organizată la miezul nopții.

„Eu mi-am depus demisia. A fost un act unilateral. A vorbit fiecare dintre colegi. Unii au considerat că e necesar schimbarea conducerii partidului. Am considerat că sunt un președinte responsabil care vrea să iasă pe ușa din față și acest lucru trebuia realizat”, a afirmat Dăncilă.

Aș vrea să îi mulțumesc doamnei Viorica Dăncilă,  fostul nostru președinte. E pentru prima oară când eu am participat la un CEx în care toți liderii și-au spus opinia (…) Un CEx matur, care a fost pe fond, nu de formă. Cu toții am ajuns la concluzia că trebuie o resetare a partidului și nu făcut un măcel. De fapt și de drept nu a picat niciun capăt azi, iar o premieră pentru PSD, fostul președinte se regășește în echipa partidului„, a declarat Marcel Ciolacu.

„După ce m-au propus colegii ca și președinte interimar, conform cutumei și a statutului, mi-am ales în primul rând secretarul general și primul obiectiv care ne-au mandatat colegii este acela de a organiza congresul, unde vor fi alegerile normale. Alături de domnul Paul Stănescu, automat au intrat toate cele cinci județe care au câștigat alegerile și în al doilea tur de scrutin, aici mă refer la președintele de la Teleorman, președintele de la Mehedinți, domnul Georgescu Aladin, domnul Adrian Gâdea, domnul Mihai Weber de la Gorj și domnul Niculae Bădălău de la Giurgiu. De asemenea, în această conducere trebuie să fie și o reprezentare regională. Sunt opt regiuni de dezvoltare a țării și în fiecare regiune s-au făcut propuneri: domnul Gabriel Zetea și domnul Moldovan, domnul Gliga Vasile, domnul Nistor Laurențiu, domnul Claudiu Manda, doamna Federovici și domnul Benea, domnul Dan Nica, domnul Pavel Marian, doamna Gabriela Firea și domnul Mutu Gabriel”, a spus Ciolacu la finalul ședinței Comitetului Executiv.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite