Noaptea Albastră a Autismului: Cinci clădiri din București, iluminate din solidaritate cu persoanele izolate în lumea lor de când se știu

Noaptea Albastră a Autismului
Noaptea Albastră a Autismului
2 aprilie 2020, 09:18

Clădiri importante din Bucureşti vor fi iluminate în albastru astăzi, începând cu ora 19,00, în semn de solidaritate faţă de cele peste 30.000 de persoane cu autism care trăiesc în România. Clădirile care vor fi învelite în lumina albastra sunt Arcul de Triumf, sediul creart – Centrul de Creație, Artă și Tradiție al Municipiului București, Sala Radio, Sky Tower și Timpuri Noi Square.

Lor li se vor alătura peste 100 de instituţii, companii şi ONG-uri care îşi vor ilumina simbolic, în digital, spaţiul virtual (website-ul) sau fotografia clădirii. Noaptea Albastră a Autismului 2020 este organizată de Asociaţia Help Autism şi Asociaţia pentru Muzică, Cultură şi Artă, cu sprijinul RO TSA (reţeaua de ONG-uri şi instituţii în sprijinul copiilor cu autism), şi al Federaţiei pentru Drepturi şi Resurse pentru Persoanele cu Tulburări în Spectrul Autist (FEDRA).

„Ziua Internaţională a Conştientizării Autismului este sărbătorită în toată lumea pe 2 aprilie şi deşi în alţi ani a adunat sute de mii de oameni în activităţi deschise publicului, anul acesta #stămacasă şi aprindem simbolic lumina albastră pentru a rămâne împreună, solidari şi conştienţi de situaţia celor peste 30.000 de persoane cu autism din România. În parteneriat cu Primăria Municipiului Bucureşti, prin creart – Centrul de Creaţie, Artă şi Tradiţie al Municipiului Bucureşti, Societatea Română de Radiodifuziune, prin Sala Radio, Sky Tower şi Timpuri Noi Square, clădiri simbol din Bucureşti vor fi iluminate în albastru (culoarea autismului) începând cu ora 19,00”, a informat Asociaţia Help Autism.

Organizatorii evenimentului îi invită pe români să folosească, joi, filtrul „Noaptea Albastră” pentru a trimite un mesaj de încurajare pe Facebook sau Instagram, iar pe companii să ilumineze simbolic pagina web folosind filtrul disponibil la: https://www.helpautism.ro/campanii/2-aprilie-izolare-continua.

Help Autism îi sprijină pe copiii cu autism din România să-şi atingă potenţialul printr-un mix de terapii iar pe familiile lor să găsească soluţii financiare, consiliere psihologică şi programe de învăţare a terapiei. În perioada stării de urgenţă, Help Autism, deşi a închis cele cinci centre, ajută familiile din România să continue programul de terapie prin conectarea cu părinţii şi terapie supervizată online. De asemenea, oferă acces gratuit tuturor copiilor cu autism şi terapeuţilor din România la 14 programe de lucru prin aplicaţia educaţională ABA kit şi platforma de evaluare a evoluţiei Edu ABA şi deschide un fond de urgenţă pentru asociaţiile locale grav afectate economic de criza generată de Covid-19.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă