Noapte incandescentă în Franța. Magazine vandalizate, mașini răsturnate, atacuri incendiare. Regele Charles al III-lea și-a amânat vizita în Franța, pe care urma să o facă săptămâna viitoare

24 martie 2023, 07:40

Magazine vandalizate, mașini răsturnate, atacuri incendiare. Pe scurt, o noapte incandescentă după o zi de furie în Franța. Oponenții proiectului privind legea pensiilor adoptat s-au mobilizat masiv joi.

O mulțime care a fost antrenată de o creșterea furiei în special în rândul tinerilor. Incidentele au izbucnit în mai multe orașe mari la sfârșitul zilei de ieri.

La douăzeci și patru de ore de la intervenția Președintelui Republicii care trebuia să potolească furia francezilor, disputa a luat culoarea sutelor de incendii.

În Bordeaux, ușa primăriei a ars în flăcări. Și la Paris, coșurile de gunoi care s-au adunat de aproape trei săptămâni sunt folosite drept combustibil pentru sute de focuri

Revoltele de strada au și efecte diplomatice. Vizita pe care Regele Charles al III-lea urma să o facă săptămână viitoare în Franța a fost amânată, a anunţat Palatul Elysee.
Decizia a fost luată după o convorbire telefonică între preşedintele Macron și suveranul britanic, se arată în comunicatul preşedinţiei franceze.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite