Noapte albă pentru localnicii din Stupini, județul Brașov. Digul a fost reparat, dar există în continuare pericolul ca pârâul Ghimbăşel să se reverse

Zeci de localnici din cartierul braşovean Stupini au făcut noapte albă încercând să scoată apa și mâlul din case şi beciuri. A plouat două zile la rând, iar apele învolburate ale pârâului Ghimbăşel au spart ieri un dig de protecţie. Oamenii au primit ajutor de la pompieri, însă mulţi şi-au văzut agoniseala de o viaţă distrusă şi nu ştiu cum o vor lua de la capăt.

30 August 2021, 17:26 (actualizat 30 August 2021, 19:29) Știrile TVR |

Luminiţa Popa își renovase de curând casa. Acum nu mai are nimic. Apele revărsate ale pârâului Ghimbăşel i-au năvălit în gospodărie cu putere și au distrus tot. Camerele casei au rămas acum goale, cu pereții și podelele îmbibate de apă. A dormit afară noaptea trecută.

În Stupini, mulți localnici au pățit la fel.

Pagubele au fost însemnate și pentru cei care au terenuri cultivate la marginea Brașovului.

Autoritățile au reușit să repare breşa pe care pârâul Ghimbăşel o făcuse în digul de protecţie și au pus saci de nisip în zonele cele mai periculoase.

Autoritățile locale au cerut Aministrației Naționale Apele Române să decolmateze pârâul și să îndepărteze vegetația de pe maluri.

Pentru a nu se mai produce inundații, digul ar trebui supraînălțat cu cel puțin un metru, mai ales că în zonă nu există canalizare.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 3°C 4°C
IASI 2°C 1°C
CLUJ 2°C 2°C
CONSTANTA 3°C 4°C
CRAIOVA 5°C 4°C
BRASOV 2°C 4°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI