Nivelul scăzut al apelor scoate la iveală probleme grave de infrastructură. Podul peste Mureș de la Săvârșin, Arad, are nevoie urgentă de reparații. Nimeni nu știe să fi fost consolidat vreodată

Seceta care a făcut ca debitele râurilor să scadă dramatic a scos la lumină și altfel de probleme. Așa s-au văzut deficiențele pe care le au podurile la structura de rezistență. Cel mai recent caz este podul de la Săvârşin, peste râul Mureș. Degradarea a devenit evidentă în momentul în care nivelul apei a ajuns atât de mic, încât a expus picioarele erodate. Autoritățile au luat măsura restricționării traficului greu.

12 August 2022, 19:28 Știrile TVR |

Podul de la Săvârșin a fost construit acum aproape un secol și jumătate și nimeni nu știe să fi fost vreodată consolidat.

O echipă tehnică de la Consiliul Județean, specialiști ISU și scafandri au verificat în ce stare este structura podului. Concluzia a fost că se impun noi restricții.

Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad: "Direcţia Tehnică a Consiliului Judeţean a dispus mai multe măsuri, printre care restricţionarea circulaţiei pentru autospecialele mai grele de 7 tone, expertizarea podului de către un expert independent autorizat şi, de asemenea, pe durata restricţiei, recomandăm trasee alternative".

Localnicii se tem că, dacă podul va intra în reparații, vor avea de ocolit 30 de km pentru a ajunge în centrul comunei.

Descoperirea la timp a problemelor de structură a podurilor este esențială pentru prevenirea unor accidente. Este cazul podului de la Vadu Roșca, prăbușit în luna aprilie.

Expertiza tehnică a arătat că, dincolo de degradare și de viitura care a provocat dezastrul, problemele erau mult mai vechi. Chiar de la construirea podului!

La Vadu Roșca, între timp, a fost construit un pod provizoriu. Acum, autoritățile județene vor să verifice și alte construcții

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 20°C 22°C
IASI 19°C 22°C
CLUJ 16°C 18°C
CONSTANTA 19°C 20°C
CRAIOVA 18°C 20°C
BRASOV 15°C 18°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI