Nivelul mării va crește în următorii 30 de ani cât într-un secol

Pamântul terra harta pământului
Pamântul terra harta pământului
18 februarie 2022, 08:43

Potrivit raportului, publicat marţi, nivelul mării de-a lungul coastelor Statelor Unite ar urma să crească cu 25 centimetri până la 30 de centimetri în medie peste nivelurile de astăzi, până în 2050.

Acest raport susţine studiile anterioare şi confirmă ceea ce ştim de mult timp: nivelul mării continuă să crească într-un ritm alarmant, punând în pericol comunităţile din întreaga lume’‘, a declarat administratorul NASA, Bill Nelson.

Ştiinţa este incontestabilă şi este necesară o acţiune urgentă pentru a atenua o criză climatică în curs de desfăşurare”, a avertizat el.

Potrivit raportului, creşterea nivelului mării ”va crea o profundă schimbare în ceea ce priveşte inundaţiile produse în zona de coastă, care vor înainta pe distanţe mai mari în interiorul continentului”.

”Până în 2050, se preconizează că vor surveni inundaţii ‘moderate’ (de obicei dăunătoare), de peste 10 ori mai des decât în prezent şi ele se pot intensifica din cauza factorilor locali”, se arată în raport.

Documentul, intitulat Scenarii globale şi regionale de creştere a nivelului mării pentru Statele Unite, reprezintă o actualizare a unui raport din 2017 şi ”oferă pentru prima dată proiecţii pe termen scurt pentru următorii 30 de ani”, potrivit unui comunicat al NASA.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite