Nivelul de trai scade în aproape toată Europa. Creșteri de prețuri la energie sau alimente în Franța, Marea Britanie și Olanda

26 august 2022, 17:28

Francezii se luptă cu prețurile tot mai mari la energie și la alimente. Măsurile guvernului de a ajuta populația – adoptate deja sau cele ce urmează – nu pot compensa decât într-o mică măsură scăderea puterii de cumpărare, apreciază analiștii.

Familiile cu venituri reduse vor primi un cec alimentar de 100 de euro și câte 50 de euro pentru fiecare copil. Guvernul de la Paris a inclus aceste măsuri în legea care protejează puterea de cumpărare a francezilor în fața inflației și a creșterii prețurilor, a transmis corespondenta TVR, Mihaela Antoche.

Mulți francezi și-au redus semnificativ cheltuielile cu mâncarea și se gândesc deja la ce vor face la iarnă.

“Dacă ne e frig, ne învelim cu mai multe pături”.

“Ne punem pulovere în plus, ciorapi, mănuşi, dacă trebuie”.

Veste șocantă pentru britanici! De la 1 octombrie, preţul maxim pe care distribuitorii de energie îl pot percepe gospodăriilor crește cu 80%. De la aproape 2.000 de lire sterline, cât e plafonul acum, va ajunge la 3.550 de lire.

“Va trebui să ne gândim bine înainte să aprindem lumina sau să dăm drumul la căldură”.

“Peste vară n-a fost aşa rău, folosim puţin gaz şi electricitate. Mi-am zis: trecem noi şi de asta. Dar vine iarna şi va fi un şoc pentru mulţi. Din păcate, e înspăimântător”.

În Olanda, potrivit statisticilor oficiale, nivelul de trai scade în acest an cu 6,8%. Din datele de până acum. Dar până la finalul anului, procentul ar putea crește. Deocamdată, discuțiile privind modalitățile prin care oamenii pot fi ajutați, suplimentar, pentru a-și achita facturile, sunt încă fără rezultat.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite